Inga valpar… men cert

Tyvärr var Vilja tom då i vår blir det inga valpar. Vi håller tummarna för att det går bättre tills hösten när vi planerar att para henne igen.

Tråkigt är det när sådant här sker men speciellt så nära inpå födelsedatum men man kan bara hoppas på bättre lycka nästa gång. Det finns alltid någon mening för vad som händer, hur ont det än gör.

Till lite mer roliga nyheter är att Ferrari och Isabell tog cert i hopp klass 3! Stort grattis, vi är så stolta! Ett super snyggt lopp av ett grymt ekipage ❤️

 

Vilja

I veckan kom Vilja till oss och nu har vi börjat räkna dagarna på riktigt. Lika undrande är man varenda gång. Är där någon där inne? Svaret pendlar från solklart till tvekande. Snart vet vi och det ska bli så spännande att upptäcka. Vi håller alla tummarna för att där bor ett gäng busungar ❤️

Vilja är hur härlig som helst och har kommit in i flocken redan. Igår tog vi lite nya bilder på henne, fler bilder finns under hennes sida.

EA230456-0994-4DDE-A2A8-9A533A662328

E19AF838-764A-46C6-9201-1D411E178530 26F93941-E953-49DE-860C-BCDA843BB4B9 16D1071A-4C14-4AB2-8EBB-A2AE9540191F ACC74D29-FDAC-4755-AE53-504597C1CF65

Uppdateringar och valpplaner

Nu är vi på banan igen med hemsidan. Efter att Sandra har schablat bort inlogg och tagit bort massa sidor på hemsidan. Tur att vi är aktiva på Facebook och instagram. Om ni inte redan följer oss där eller är intresserad i att gå med i vår grupp ansök in dit för mer uppdateringar. Gällande hemsidan är det mesta nu på plats, med lite nya sidor och uppdateringar här och var. Så härligt att vi fick igång den igen!

Till vår planerar vi en kull mellan Vilja och Ferrari, som beräknas att födas i början av mars. Vi förväntas att få aktiva valpar som kommer kräva mycket stimulans.

 

Vi tror på härliga personligheter med mycket arbetsmotor, med bra av och på knapp efter denna kombination. Så är du intresserad av en aktiv träningskompis med mycket attityd och vilja hör gärna av dig om du kan erbjuda detta. Mer info finns under planer och föräldrarnas sidor.

3F546E6D-695F-485E-8B5C-4D0DB9764557

 

Årsresumé 2017

Årsresumé 2017 med de 9 bästa bilderna från Instagram
Vilket år det har varit. Det känns som att alla planer angående valpar och träning har inte blivit av. Det har blivit något helt annat. Om vi inte visste det innan så har vi blivit varse om det under detta året. Men även om mycket har gått i baklås så har mycket positivt och annat skett istället här i Windheart’s familjen.

Året började med en operation på Saphir som slutade bra med en godartad knuta.

Lexie blev under de första månaderna otroligt sjuk med kronisk mag- och tarminflammation. Så alla förhoppningar och planer spolades bort och allt vi har satsat på och kämpat för är en så ”frisk” hund som möjligt. All träning har skett efter ”dagens” förutsättningar och på mys nivå. Vilket också har passat Alicia perfekt som har tvingats lära sig vad som är det viktigaste med hundträning; Att ha roligt!

Till de lite mer positiva och roliga grejerna:
Saphir och Smilla gick på kurs i nosework och hittade en ny rolig träningsform.

Vi hade förhoppningen på att första barnbarnen skulle födas, och så blev de dock inte på vår kennel utan de föddes hos Viebke’s kennel efter Vilda. Fantastiskt roligt att följa!

Sandra och flickorna har börjat på nytt jobb. Smilla har främst börjat jobba och verkligen trivs med de nya barnen. Som det ser ut nu så ska Saphir börja jobba igen när skolan startar. Förhoppningsvis kommer de att fortsätta utvecklas som individer men också de barn de förgyller med sitt arbete.

Så oavsett om en del negativa saker har påverkat oss så har vi vänt det och sett nya möjligheter. Vi har alla utvecklas tillsammans med våra hundar och skapat starkare band.

Sist men inte minst så är väl det minst inplanerade ändå vårt nytillskott Zelda ❤️ inte fanns det en speciell tanke på en pudel till i början av året, men så lyckat det har blivit. En träningskompis utan dess like. Sandra har att göra med denna pingla, men de flesta vet nog att hon gillar utmaningar och hundar med attityd 😜

Sandra har även gått en hel del utbildningar:
Dogparkourinstruktör
Balansbollsinstruktör steg 1 och 2
Påbörjat allmännlydnadsinstruktör

Med ett steg i taget så hoppas vi innerligt att mycket kan och kommer att ske på den fronten.

Inför 2018 hoppas vi att, även om allt blir som det är menat, att vi får fortsätta utvecklas med er alla och med våra hundar.

Sandras förhoppning på nästa år är att bli klar allmänlydndsinstruktör och att få använda all denna nya kunskap till att hjälpa barn/ungdomar och framförallt människor med speciella gåvor till att ha roligt tillsammans med sina hundar när de tränar.
Ser även fram emot att arbeta på fler skolor med hundar och elever med speciella gåvor, så att fler elever kan se att skolan är en bra plats att vara på trots allt 💖

Alicias förhoppning är att kunna fortsätta att bara ha roligt och få spendera tid med Lexie. Utveckla bandet och bara ”träna” som ett verktyg för att göra allt det. Nya äventyr väntar, speciellt om vi flyttar för att studera på annan ort.
Avslutningsvis vill vi tacka för ett år av upp och ner, och tack för att vi fått följa alla valpköpare. Att få vara med på er och er fyrfotade väns resa är en stor ära och vi är ärade att få påbörja den resan till er under deras första veckor. Så ett stort tack till er och vi hoppas på fler tillfällen att få följa er under nästa år, både i verkligheten och via sociala medier.

Gott nytt år allihop som följt oss under året och lycka till med alla era planer och förhoppningar 🎉

Kram Windheart’s kennel

ACF1C333-9507-4E0B-B421-921AC5319FB0

Nu är hon äntligen här 🐩❤️

För en vecka sedan fick vi tillökning i familjen när busfröet Zelda flyttade in till oss. Hon är en riktig liten piraya, tuff som en bandyboll med en stark vilja, hon är inte pudel för inte 😜 En riktig mamma hund har hon redan blivit och det märks tydligt. Saphir och Zelda fann varandra snabbt till allas förvåning,  fast det visade sig att de är rätt lika i deras sätt att busa. Det är nu hennes valp och det är svårt för Saffie att dela med sig nu när Lexie börjar bli frisk. Ja visst ja Lexie har hunnit vara rejält dålig sedan vi sist skrev men nu är hon på bättringsvägen efter operation och ett litet skov på magen. Vi håller alla tummar för henne och för pirayan Zelda som redan fyller en härlig del i vår familj och som förhoppningsvis kan jobba hon med.

Zelda bus är 9 veckor och kommer bli en grå Storpudel när hon växer upp ❤️

Snart ska hon få en egen sida också 🐩

 

IMG_6691 IMG_6692 IMG_6693 IMG_6694

 

 

 

 

Kennelträff 2017

Nu har vi haft årets kennelträff, söndagen den 25/6 var det dags och vilken dag det blev. Vi provade på dogparkour, nosework och sen bara umgicks vi hela gänget.

Vi var 19 hundar allt som allt med våra samt alla extra hundar och så bra det gick även i vår trädgård. Men nästa år blir det på en störrre arena ?

Allt går så fort på dessa kennelträffar, inte lätt som kennelägare att hinna med att prata med alla, hundar som människor, men det viktigaste är att alla hinner ses en stund då vi bor olika långtifrån varandra. Det värmer i våra hjärtan att se live hur härligt ”våra valpar” har det. Vi uppskattar verkligen allt vi får reda på om era hundar om hur de fortsätter att utvecklas efter de lämnat oss.

Tack för denna dag!

Kram på er alla, vi önskar er en trevlig sommar ❤️

(Fler bilder under kennelträff)

 

IMG_6570IMG_6563IMG_6549IMG_6569

 

 

Wow , vilken helg

IMG_6326IMG_6330

Saphir och jag har varit på utbildning i 3 dagar till Dogparkour instruktör och Balsnsbolls instruktör, ja om jag klara det vill säga ??? Lite kvar innan jag vet om allt har gått vägen, men ni får hålla tummarna för mig ???

Här kommer lite fina bilder från utbildningarna

Tack Lotta Vedin för korten ❤️❤️

IMG_6328IMG_6329                                                            IMG_6327IMG_6305 IMG_6324 IMG_6299

Tråkiga nyheter men en nystart för förändring

Förra veckan fick vi ett besked som kändes jätte tungt. Inte lika mycket nu och det borde inte ha kommit som en chock heller; Lexie och jag kommer inte att kunna tävla mer. Kortison mot magproblem godkänns inte för dispans. Vilket fortfarande känns tråkigt, vi hade en dröm och mål om revansch. Men varenda gång det sker så möts vi av bakslag på olika sätt. Så man får bara inse att det är inte meningen att vi ska få visa vilken fantastiskt bra hund Lexie är och ta titlar. Meningen har nog alltid varit vårt band och vara det bästa stödet för varandra. Det i slutändan är det viktigaste och slår ut allt ❤️ Så vi blickar framåt mot att njuta av varenda stund vi får tillsammans. Med gos och skoj träning för att det är vad vi älskar mest, att vara tillsammans ??

/ Alicia

En liten tb på bilden till när hon var 2 år ?

IMG_6282

Här kommer en uppdatering om Lexie

Uppdatering angående Lexies sjukdom:
Vi vet inte hundra än vad det är och kommer antagligen inte göra förrän till sommaren. Det är antingen, som vi alla hoppas på en mycket kraftig inflammation i magsäck och tjocktarmen. Men det kan också vara annat då hon har förändringar i dessa områdena. Nu har vi en tid framför oss på kortison, sedan blir det kanske en kamera undersökning till. Vi hoppas på att detta slutar i att det försvinner och att hon kommer kunna leva normalt med kanske endast byte till special foder och någon medicin. Men som sagt kan ingen veta säkert vad det är idag.

Hennes allmän tillstånd är okej, dock är hon inte så aktiv och uthållig längre. Hon ligger gärna stilla en längre stund och hennes päls ser inte bra ut.

Så nuläget är det inte mycket träning men så småningom ska vi börja att bygga muskler då det försvinner snabbt vid användet av kortison. Med anledning av det så blir det mestadels vila, men vi hoppas på att vi snart kan börja igen. För vi båda saknar träningen med varandra❤️

Lexie firade även sin 5 års dag härom veckan / Alicia

IMG_6180 IMG_6179