Nu är hon äntligen här 🐩❤️

För en vecka sedan fick vi tillökning i familjen när busfröet Zelda flyttade in till oss. Hon är en riktig liten piraya, tuff som en bandyboll med en stark vilja, hon är inte pudel för inte 😜 En riktig mamma hund har hon redan blivit och det märks tydligt. Saphir och Zelda fann varandra snabbt till allas förvåning,  fast det visade sig att de är rätt lika i deras sätt att busa. Det är nu hennes valp och det är svårt för Saffie att dela med sig nu när Lexie börjar bli frisk. Ja visst ja Lexie har hunnit vara rejält dålig sedan vi sist skrev men nu är hon på bättringsvägen efter operation och ett litet skov på magen. Vi håller alla tummar för henne och för pirayan Zelda som redan fyller en härlig del i vår familj och som förhoppningsvis kan jobba hon med.

Zelda bus är 9 veckor och kommer bli en grå Storpudel när hon växer upp ❤️

Snart ska hon få en egen sida också 🐩

 

IMG_6691 IMG_6692 IMG_6693 IMG_6694

 

 

 

 

Kennelträff 2017

Nu har vi haft årets kennelträff, söndagen den 25/6 var det dags och vilken dag det blev. Vi provade på dogparkour, nosework och sen bara umgicks vi hela gänget.

Vi var 19 hundar allt som allt med våra samt alla extra hundar och så bra det gick även i vår trädgård. Men nästa år blir det på en störrre arena ?

Allt går så fort på dessa kennelträffar, inte lätt som kennelägare att hinna med att prata med alla, hundar som människor, men det viktigaste är att alla hinner ses en stund då vi bor olika långtifrån varandra. Det värmer i våra hjärtan att se live hur härligt ”våra valpar” har det. Vi uppskattar verkligen allt vi får reda på om era hundar om hur de fortsätter att utvecklas efter de lämnat oss.

Tack för denna dag!

Kram på er alla, vi önskar er en trevlig sommar ❤️

(Fler bilder under kennelträff)

 

IMG_6570IMG_6563IMG_6549IMG_6569

 

 

Wow , vilken helg

IMG_6326IMG_6330

Saphir och jag har varit på utbildning i 3 dagar till Dogparkour instruktör och Balsnsbolls instruktör, ja om jag klara det vill säga ??? Lite kvar innan jag vet om allt har gått vägen, men ni får hålla tummarna för mig ???

Här kommer lite fina bilder från utbildningarna

Tack Lotta Vedin för korten ❤️❤️

IMG_6328IMG_6329                                                            IMG_6327IMG_6305 IMG_6324 IMG_6299

Tråkiga nyheter men en nystart för förändring

Förra veckan fick vi ett besked som kändes jätte tungt. Inte lika mycket nu och det borde inte ha kommit som en chock heller; Lexie och jag kommer inte att kunna tävla mer. Kortison mot magproblem godkänns inte för dispans. Vilket fortfarande känns tråkigt, vi hade en dröm och mål om revansch. Men varenda gång det sker så möts vi av bakslag på olika sätt. Så man får bara inse att det är inte meningen att vi ska få visa vilken fantastiskt bra hund Lexie är och ta titlar. Meningen har nog alltid varit vårt band och vara det bästa stödet för varandra. Det i slutändan är det viktigaste och slår ut allt ❤️ Så vi blickar framåt mot att njuta av varenda stund vi får tillsammans. Med gos och skoj träning för att det är vad vi älskar mest, att vara tillsammans ??

/ Alicia

En liten tb på bilden till när hon var 2 år ?

IMG_6282

Här kommer en uppdatering om Lexie

Uppdatering angående Lexies sjukdom:
Vi vet inte hundra än vad det är och kommer antagligen inte göra förrän till sommaren. Det är antingen, som vi alla hoppas på en mycket kraftig inflammation i magsäck och tjocktarmen. Men det kan också vara annat då hon har förändringar i dessa områdena. Nu har vi en tid framför oss på kortison, sedan blir det kanske en kamera undersökning till. Vi hoppas på att detta slutar i att det försvinner och att hon kommer kunna leva normalt med kanske endast byte till special foder och någon medicin. Men som sagt kan ingen veta säkert vad det är idag.

Hennes allmän tillstånd är okej, dock är hon inte så aktiv och uthållig längre. Hon ligger gärna stilla en längre stund och hennes päls ser inte bra ut.

Så nuläget är det inte mycket träning men så småningom ska vi börja att bygga muskler då det försvinner snabbt vid användet av kortison. Med anledning av det så blir det mestadels vila, men vi hoppas på att vi snart kan börja igen. För vi båda saknar träningen med varandra❤️

Lexie firade även sin 5 års dag härom veckan / Alicia

IMG_6180 IMG_6179

Oj, vad mycket som har hänt

sedan jag skrev sist……….

Lexie har varit rejält sjuk, inlagd på djursjukhuset i flera dagar. Igår så tog de prover via en kamera i magen och i tarmarna på henne, men det dröjer ända tills den 28/3 innan vi får svar på proverna.

Jobbigt som tusan men vi håller tummarna att det inte är något allvarligt med henne ❤

Nu till lite roligare grejor ?

Äntligen har jag börjat kursa med mina två tjejer igen, Saphir på rallylydnad och Smilla på nosework, så nu äntligen blir det hundträning för mig igen. Ska bli super roligt att gå kurser med dessa två tjejer och vem vet, kanske så provar jag och Saffie på en tävling också i rally i vår ??

Mycket nu i vår, jag har även börjat utbildning till hunduppfödare via SKK , mycket intressant och lärorikt

Så tror jag får fullt upp i vår och sommar faktiskt ??

 

Måste ju bara visa mina nya koppel som jag köpt av Lina på Paracolor

Så fina , så nu kommer jag och Saffie lysa upp på rallyträningarna och Smilla kommer att bli snyggast i byn på promenaderna ?❤

IMG_6040 IMG_6047

Ibland så blir det inte som man planerat

Nä så är det allt denna gång ??

Då Mackie busen drog ut på sitt löp så blir det inga valpar hos oss denna vår

Så kan det bli ibland, men den som väntar på något gott kan aldrig vänta för länge heter det ju ?❤

Men nästa vår planerar vi att ta en kull på henne i stället ❤

Så nu får hon och ägaren Björn ett helt år till med agilityträning och tävling istället , så tror inte de misstycker detta ?❤

 

 

Wow, vilken start på detta år

Upptäckte en knuta på Saphir i julas, så igår blev hon opererad. Så nu håller vi tummarna att det är en ofarlig knöl. Hon mår bra trots allt och är pigg och glad.

 

Lite roligare saker ?

Fick film från Isabell när hon och Paige tränar. Tjohooooo vad det går. Mycket duktiga tjejer ❤

Så för att få något roligt på början av 2017 så får ni se filmen här ??

Sammanfattning 2016

img_5434

 

Året har gått så fort och ändå har vi hunnit med så mycket. Lexie hade först valpar våren 2016, sedan fick hon pyo och blev kastrerad. Lexie och jag, Alicia, hann börja träna agility innan vi insåg att det inte fungerar. Vi bestämde oss för att lägga mer spår och vi gick även en lydnadskurs i höstas.

Saphir och jag startade ”rätt” agility träning och fick en rejäl push i rätt riktning innan hon fick valpar hösten 2016.

När det gäller träning, ska jag, Alicia och Saphir kicka igång agility träningen och fortsätta där vi lämnade i augusti. Med Lexie ska rutin skaffas med att lägga spår en gång i veckan och fortsätta löpträningen som vi har påbörjat.

Jag, Sandra, ska gå nosework kurs med främst Smilla och Saphir, kanske lite Lexie. Tanken är att även starta Saphir i rallyträning och ev någon/ några tävlingar. Och får jag som jag vill så drar jag med mig Lexie och Alicia också på några tävlingar (om hon kan övervinna sina rally tävlingsnerver).

Samtidigt har sheltisarna blivit diplomerade pedagogiska tjänstehundar och Smilla besökshund.De arbetar på Högastensskolan, Helsingborg, 2 dagar i veckan med mig,Sandra, och eleverna.
Vi har haft kennelträff, träffat nya valpköpare och fått följa alla ”valpars” utvecklingar i träning och vardag under året❤️

Vi är extremt taggade inför vad 2017 kan ge oss här på kenneln. Ännu fler nöjda valpköpare, förhoppningsvis, och samtidigt om allt går som det ska kommer vår första barnbarns kull födas, vilket är extremt häftigt.

Vem vet vad som mer kommer hända… det känns som att det kommer bli ett spännande år i alla fall och vi hoppas på att få kunna följa alla inblandade i många år framöver.

Gott nytt år önskar vi på Windheart’s kennel❤️
Kram Sandra & Alicia