årsresumé 2017

Vilket år det har varit. Det känns som att alla planer angående valpar och träning har inte blivit av. Det har blivit något helt annat. Om vi inte visste det innan så har vi blivit varse om det under detta året. Men även om mycket har gått i baklås så har mycket positivt och annat skett istället här i Windheart’s familjen.

Året började med en operation på Saphir som slutade bra med en godartad knuta.

Lexie blev under de första månaderna otroligt sjuk med kronisk mag- och tarminflammation. Så alla förhoppningar och planer spolades bort och allt vi har satsat på och kämpat för är en så ”frisk” hund som möjligt. All träning har skett efter ”dagens” förutsättningar och på mys nivå. Vilket också har passat Alicia perfekt som har tvingats lära sig vad som är det viktigaste med hundträning; Att ha roligt!

Till de lite mer positiva och roliga grejerna:
Saphir och Smilla gick på kurs i nosework och hittade en ny rolig träningsform.

Vi hade förhoppningen på att första barnbarnen skulle födas, och så blev de dock inte på vår kennel utan de föddes hos Viebke’s kennel efter Vilda. Fantastiskt roligt att följa!

Sandra och flickorna har börjat på nytt jobb. Smilla har främst börjat jobba och verkligen trivs med de nya barnen. Som det ser ut nu så ska Saphir börja jobba igen när skolan startar. Förhoppningsvis kommer de att fortsätta utvecklas som individer men också de barn de förgyller med sitt arbete.

Så oavsett om en del negativa saker har påverkat oss så har vi vänt det och sett nya möjligheter. Vi har alla utvecklas tillsammans med våra hundar och skapat starkare band.

Sist men inte minst så är väl det minst inplanerade ändå vårt nytillskott Zelda  inte fanns det en speciell tanke på en pudel till i början av året, men så lyckat det har blivit. En träningskompis utan dess like. Sandra har att göra med denna pingla, men de flesta vet nog att hon gillar utmaningar och hundar med attityd 

Sandra har även gått en hel del utbildningar:
Dogparkourinstruktör
Balansbollsinstruktör steg 1 och 2
Påbörjat allmännlydnadsinstruktör

Med ett steg i taget så hoppas vi innerligt att mycket kan och kommer att ske på den fronten.

Inför 2018 hoppas vi att, även om allt blir som det är menat, att vi får fortsätta utvecklas med er alla och med våra hundar.

Sandras förhoppning på nästa år är att bli klar allmänlydndsinstruktör och att få använda all denna nya kunskap till att hjälpa barn/ungdomar och framförallt människor med speciella gåvor till att ha roligt tillsammans med sina hundar när de tränar.
Ser även fram emot att arbeta på fler skolor med hundar och elever med speciella gåvor, så att fler elever kan se att skolan är en bra plats att vara på trots allt 

Alicias förhoppning är att kunna fortsätta att bara ha roligt och få spendera tid med Lexie. Utveckla bandet och bara ”träna” som ett verktyg för att göra allt det. Nya äventyr väntar, speciellt om vi flyttar för att studera på annan ort.
Avslutningsvis vill vi tacka för ett år av upp och ner, och tack för att vi fått följa alla valpköpare. Att få vara med på er och er fyrfotade väns resa är en stor ära och vi är ärade att få påbörja den resan till er under deras första veckor. Så ett stort tack till er och vi hoppas på fler tillfällen att få följa er under nästa år, både i verkligheten och via sociala medier.

Gott nytt år allihop som följt oss under året och lycka till med alla era planer och förhoppningar 

ACF1C333-9507-4E0B-B421-921AC5319FB0

Kram Windheart’s kennel

De 9 mest gillade bilderna under 2017