årsresumé 2018

Året börjar leda mot sitt slut. 2018 har gått fort, fortare än något år. Mycket har hänt under det senaste året och nu ska vi försöka sammanfatta detta händelserika år.

Året började ganska tydligt med en förändring i Lexies beteende och sjukdom. Våren blev fruktansvärd både med ovetande och fruktan för vad som komma skall. Samtidigt blev Saphir dålig, vad som visade sig kunna vara påbörjat till en pyo. In och ut på sjukhus var temat. Fram och tillbaka med allt vi visste om hur framtiden och planerna såg ut.
Lexies historia avslutades i juni med att hon fick lämna jordelivet på grund av hennes sjukdom som gjorde att hon inte orkade leva mer. För Saphirs del ledde det till valpar som kom tidigare än planerat.

Kennel fronten började med att Vilja gick tom efter en klockren parning med Ferrari. Anledning till varför var för att hon blev sjuk i benet igen. När vi testade vid nästa löp var hon inte villig och ville inte ha med en hane att göra. Saphir däremot blev efter mycket om och men efter sjukdom och röntgen på höft och armbågar redo för att kunna få sin valpkull. Hösten blev fylld med två galningar till valpar efter vad vi trodde skulle bli en lugnare kull.

Vi har även haft en fantastiskt rolig Kennelträff som är lite av årets höjdpunkt. Delar av oss träffades även på BPH med B’Charmed kullen och Cali kullen. Det var helt magsikt att få se deras utveckling och tid inne på testet.

Våra förhoppningar inför detta år handlade främst om för Sandras del att jobba mer i skolan med hund. Så blev inte direkt fallet även om hon fick testa på andra sätt att jobba med barnen på. Smilla pensionerades i juni och Saphir fick inte jobba alls.
Sandra blev dock färdigutbildad hundinstruktör och med det föddes Windhearts Hundcenter och kurserna kom i full gång med spännande aktiveringar, dogparkour och balansboll.

Alicia och Lexie fick en fördjupa sin relation och bara vara tillsammans av lycka. Även om sorgen fanns med i bakgrunden blev våren fullt av kärlek trots allt.
Halvt oväntat började Alicia studera på en makalös utbildning till att bli Doga och ZenDog instruktör, som kommer fortsätta in på 2019.

Förhoppningen inför nästa år är för Sandra:
Få utvecklas tillsammans med mina två valpar, ja busen Zelda är inte vuxen ännu hon är ju faktiskt en Storpudel så det tar tid….. och förhoppningsvis kanske Zelda kan skolas in i sitt yrke sakta men säkert. Saphir ska äntligen få göra anlagstest i viltspår och det ser jag verkligen fram emot att få göra tillsammans med henne.
Drottningen ska bara få vara just en drottning.
Själv hoppas jag på att få lite mer arbete i skolan med Saphir och barnen, för den glädjen är svår att slå när man ser barnens lycka över att lyckas i skolan tillsammans med hunden.
Sen kanske det väntar lite mer utbildning för mig, men det berättar jag mer om nästa årsresume’

Alicia:
Att fortsätta de band och relationer som finns i flocken. Att leva i närvaro och växa tillsammans inom allt men framförallt genom Doga/DogZen och annan rolig träning. Att få andas in sin väg inom hundvärlden. En nyfikenhet mot det som är. En förhoppning är trots allt att en liten valp ska födas och att äventyr börjar med henne.

Kenneln:
Att våra två fina flickor från Absolut kullen får sina hett efterlängtade valpar! Det har varit mycket upp och ner med dessa två och vi hoppas och tror på smått, men innerst inne vet vi att det som blir är menat. Vad det än betyder.

Kennelträff och kanske ett och annat tillfälle till att mötas på ser vi framemot. Kanske att komma på fler tävlingar i år och träffa våra hundar.

Alla:
Till alla valpköpare, alla valpar, alla som följer oss så hoppas vi på ett fantastiskt 2019 tillsammans och mycket lärdomar, äventyr och inre lycka för er.

?

Tack 2018 för allt nu ger vi oss in för 2019 

?

Gott nytt år! 

Kram Windheart’s kennel

De mest gillade bilderna på Instagram under 2018