Årsresumé 2020

Ännu ett år har blåst förbi. Det började med att Zelda mådde sämre och sämre. Efter vetrinärsbesäk konstaterades en medfödd hjärnskada och sedan fick hon somna in. Ett tungt men värdigt slut för vår älskade vän.

Samtidigt fick vi avhopp från den/de tilltänkta hanhundarna till Paige och inför höst parningen ville hon inte ritkigt med det sista även om uppvakningsdelen var rätt mysig. Det resulterade i att inga valpar föddes hos oss detta år.

När alla tävlingar började blåsas av för coronan så valde vi att ställa in vår älskade kennelträff för detta år. Jobbigt men rätt beslut.

Under våren och sommaren gick vi på rallylydnadakurs ihop i Windheart’s familjen. Zen som var skadad större delen av våren och hade bekymmer med sin kost tillfrisknande hon med hjälp av ny mat och Backes Hundhälsa. Zen är nu starkare och friskare än någonsin. Efter en härlig sommar flyttade Alicia och Zen igen men till Nässjö denna gång. Under hösten lyckades tråkigt nog Hajka råka på en pyo mitt under ett löp och är numera kastrerad. Hon kurerar sig rejält och hoppas på att kunna komma tillbaka med mer träning/agility till våren 2021 som hon också kursade på under våren 2020. Fröken Bliss gick på agilitykurs under hösten och utvecklades vrålsnabbt. Sist men inte minst, med den största bedriften detta år, har Saphir från februari till juni gått ner från 10,1 kg till 6,7 kg. Hon är nu som en tvååring och helt galen i livet. Spåret är hennes favorit och hon är så lycklig över att få leva utan Zen igen.

Förhoppningar inför 2021

Sandras förhoppningar:

Anlagstest står alltid högt på listan hos oss, men vi kommer liksom aldrig till skott med det.

Jag har insett att Saffie inte vill ha några krav utan bara vill träna och göra saker på sitt sätt. Så då ska hon få slippa anlagstest. Bliss ska jag försöka få till ett anlagstest under året som kommer. Rallytävlingarna blev få och vi hade ej energi till att starta dessa få som fanns tillgängliga under året tyvärr.

Stjärnorna var skrivna för Zelda och mig innan vi träffades. Hennes tid blev kort på denna jord, men hon lärde mig att alla hundar är olika men kan lära på sina sätt. Skäller de av rädsla, upphetsningen mm? Ja då är de ändå välkomna till mig. Tack älskade Zelda för att du visade mig och hjälpte mig till att bli en bättre hundägare och hundinstruktör ♥️ Zelda somnade in i mars då vi konstaterade en hjärnskada på henne som utvecklades i snabb takt. Kram tills vi ses igen mitt älskade krull ♥️🐩♥️

Mina förhoppningar för 2021 är…

Bliss

Att hon ska bli mamma för första gången och sedan ska vi utvärdera den kullen väl innan det är dax för ev en kull till på henne. Försöka få till ett godkänt resultat i rallylydnad, göra bph och kanske lyckas komma till skott med ett anlagstest för hennes del. Till hösten ska hon förhoppningsvis börja praktisera som pedagogisk tjänstehund om allt går enligt våra planer. Men det viktigaste under året är att vi bara ska njuta av härlig träning, simma i havet på sommaren och bara vara 😍

Saffie

Äntligen ska hon börja få jobba med eleverna på Högastensskolan igen. Något både hon och jag ser fram emot. Bara träna olika saker när vi känner för det utan krav på tävling eller tester. Så helt enkelt bara göra det som Saffie vill. Så hoppas på en fin sommar så hon kan njuta av sitt hav och boll i vågorna i solens sken ♥️

Sandra

Ska försöka få till en eller fler utbildningar inom hund. Kanske en kurs inom barn med speciella gåvor och hund också om allt blir som jag önskar.

Alicias förhoppningar:

Vi hoppas på få uppleva mer magiska stunder i skogen, jag och Zen, där vi trivs som fisken i vattnet och få utforska varandra och vår relation mer i vår egna takt. Vi vill fortsätta leka med allt, med heelwork och även viltspår. bara för att det är så kul. Tanken är också att Zen ska få göra BPH i sommar.

Vi har ett litet mål, om vi känner för det och inga krav kommer från min sida, att gå ett anlagsprov för att få testa på hur det fungerar, men det är inte hela världen om det inte blir av. Dessutom har jag en tioårig dröm att få vara med på u-sm och nu när det är endast 2 chanser kvar innan jag fyller 25, så det är dags att slå slag på saken (om corona tillåter det). Det är enbart upplevelsen och att få vara med som är drömmen, men som det ser ut nu kan det bli heelwork som vi testar våra vingar i.

Mest av allt är min förhoppning att skriva klart min bok (holistiskt hundtänk i fokus) under detta året och släppa den. Zen och alla andra hundarna är en stor del av den och är lite summan av allt jag lärt/lär mig under de senaste åren.

Kennelns förhoppningar:

Vi hoppas på valpar nästa år. Planen är att Bliss ska få chansen att bli mamma. Vi tror mycket på henne, redan som 5 månader fostrade hon Elvis kullen. Vi hoppas också på att kunna genomföra årets höjdpunkt, kennelträff, som tyvärr blev inställd på grund av de rådande omständigheterna under detta året. Tanken är också att ha ett kull BPH för Descendants och Elvis kullen framåt sommaren.

Vad som hänt med förhoppningarna från förra året är att våra unga flickor har gått genom röntgen med mer eller mindre friska resultat. Det ger oss mycket glädje och vi hopps på fler sådana i framtiden.

Gott nytt år och lycka till med allt ni tar er an!

Kram

Windheart’s kennel

Topp 9 gillade bilderna på instagram