Årsresume 2021

Ett år som gått med raska steg igenom. Vi har upplevt mycket detta år. Alltifrån vinst till storförlust. Ändå känner vi oss oerhört tacksamma och lyckliga.

Året började nästintill med löp som resultaterade i en kärleksmatchning mellan Bliss och Bart. Två fantastiska själar föddes i kullen och lyckan var nådd. En stor förändring för de yngre Windhearts hundarna att få uppleva. Det var en magisk sommar. Dessförinnan hade vi tagit det rätt så lugnt med små aktiviter, lite nose work och spårande men inget större. Saffie fick stå för det då hon började i skolan med sina barn igen.

Kullen växte till sig och tyvärr fick Vivvi somna in 7,5 vecka gammal pågrund av hjärnskada.

Under sommaren och hösten började gänget träna agility igen(Bliss även kursat) till allas stora lycka, det blir roligt att fortsätta med det under 2022. Sedan har vi mest njutit tillsammans av flocklivet, gått nose work kurs och inväntat löp där Zen blev parad.

Sandra
Mina förhoppningar inför 2021 var
Att Bliss skulle bli mamma, jag skulle få till någon mer utbildning, anlagstest viltspår, godkänt i rally med Bliss, Saffie börja jobba igen mm

Men vad blev som jag tänkt mig?

Bliss blev mamma och vilken underbar mamma hon är till valpar. Skötte valpning helt exemplariskt och tog sedan hand om valparna som hon aldrig gjort något annat. Ja, förutom första bajset, det var super äckligt enligt henne.
Blev inte något anlagstest eller godkänt i rally för henne.
Corona och min ork satte stop för allt detta år.
Sen har jag insett att Bliss måste bli äldre och lite klokare innan jag ens tänker på att sätta in henne i arbetet på Högastensskolan.

Saffie fick äntligen börja jobba igen på skolan och vilken glädje för henne och hennes elever.
Detta är vad Saffie är gjord för, hjälpa barn med särskilda gåvor i deras liv.
Sen blev hon super glad att hon äntligen blev mormor, kanske lite för glad då hon glömde sig lite och markerade Bliss när hon skulle in till valparna. Men Bliss tog det med lugn och bara glodde på sin mor och då insåg Saffie sitt misstag.

Jag då, jo jag gick en utbildning till Bollvallningsintruktör.
Skoj, men jag inser för att kunna delge detta till mina kursare så måste jag träna mer med Bliss. För kan jag det inte till hundra procent så kan jag inte lära ut det till mina kursare.

Sandras förhoppningar 2022
Vet inte om jag ska ha för många önskemål, men ett som vanligt är anlagstest på Bliss. Och nästa år så ska det ske, det har jag bestämt mig för!
Sen tittar jag mer aktivt efter en ny storpudel att förgylla livet med eller för att ge mig fler gråa hårstån.
Då Saffie börjar bli till åren, hon blir 10 år till sommaren 2022, så behövs en ny förmåga som förhoppningsvis kan gå i hennes fotspår inom pedagogisk tjänstehund.
Men mitt och hundarnas stora mål för 2022 är att vi ska bara njuta och ta det lugnt.
Kanske får vi ihop en vandring med familjen som vi haft som önskan i flera år.
Men annars så är det bara vila, busa, simma, träna för att det är skoj och bara vara som gäller för oss 3 ev 4 under hela 2022

Alicias förhoppningar
Att lära av Zen är det mest magiska i livet. Det var något jag önskade under 2021 och det har vi verkligen gjort!
Jag hoppas vi får uppleva mer tillsammans, vandringar, nya platser och få utforska varandra i vardagen men kanske även lite mer inom agility och andra aktiviteter vi känner oss taggade på. Främst av allt ett lugn i varandra. Vår största gemensamma förhoppning tillsammans är att en liten tjej föds i vår som får stanna hos sin mamma.

En annan förhoppning vi har är att U-SM skall bli av detta år så att vi får chansen att vara med. Oavsett om det blir med Zen eller med Bliss och för att göra en rolig grej som jag drömt om länge.

Vi nådde vårt mål om att göra Bph samt att skriva klart min bok som numera heter Två själar ett hjärta (mer info under Zen Soul Magic). Min intention är att fortsätta utforska mig själv inom djurkommunikation som jag sedan november har börjat en utbildning under. Tanken är att det som är en naturlig del av vem jag är får blomstra med förhoppning om att fler människor och deras djur kan få en lättare förståelse för varandra och starkare relation. Mer kärlek till alla helt enkelt!

Det blev inget anlagsprov för oss och jag har insett att det är inte Zens grej. Jag får helt enkelt följa med på Bliss om det går eller spara den till en annan hund som har det drivet. Zen och jag är lika nöjda för det.

Kennelns förhoppningar…
.. Är att en kull efter Zen och ”hennes man” föds friska och får utvecklas till fantastiska individer. En vår vi längtar efter. Såklart önskar vi en härlig kennelträff med alla våra valpköpare som är en av årets höjdpunkter.

Bliss och Hajka ska göra Bph i vår så vi håller tummarna att allt stämmer för hur dem är i vardagen.

Mest är vår förhoppning att lära oss mer om allt som har med hund och avel att göra. Detta året har vi förkovra oss inom dna test och fått mer verktyg att djupdyka inom. På samma sätt har vi fått utveckla våra kunskaper inom ED samt HD efter erfarenheterna med Elviskullen. Ett extra tack till vår nya vän och Emriks människa Jessica Turppa, Cabocoon’s kennel, som kommit in i vårt liv och hjälpt oss med nya kunskaper. Ovärderligt tacksamma för alla våra valpköpare och det fina år vi haft. Vi hoppas ni vill fortsätta träffa oss och hitta på saker med oss i framtiden.

Det är dags att välkomna in och upptäcka 2022 tillsammans!!


Gott nytt år 🥳
Kram Windheart’s kennel

Topp 9 på Instagram under året