Mackie

AGHDI AGHDII Windheart’s Absolut Masquerade

 

 

FILMER Mackie

 

 

 Info

Född: 2014-03-23
Höjd: 36,5 cm

 

 

 

 

 

 

Hälsa

Ögon UA: 2014, 2016
 HD: B/C
 ED: UA (0)
Patella: UA
Fulltandad
BPH med skott (skottfast)

 

 

 

 

 

 

 

 Mackie

 

Så här beskriver ägarna Gabriella och Björn Larsson sin hund:

 

” Klok, lättlärd och snäll, med stort hjärta och stor integritet, så skulle jag nog beskriva henne. Mycket fart och motor, men på ett kontrollerbart sätt. Hon kan ta egna initiativ, men hon vill först och främst vara till lags och är mycket uppmärksam på signaler. En fantastisk liten hund!”

 

Mackie är i våra ögon en helt perfekt sheltie. Hon är alert och alltid pigg på att göra något, samtidigt som hon har en  förmåga att koppla av när ”arbetet” är avklarat. Hon arbetar målinriktat och är mycket lättlärd. Hon har stort föremålsintresse och kamplust. Hon älskar sin familj och har stark flockkänsla. Hon är helt skottfast och inte det minsta rädd för åska, buller eller höga ljud. Hon är oftast väldigt tyst, det är mest på agilityn som hon skäller.

Hon är väldigt rolig att träna, eftersom hon inte tröttnar. Hon har en stor ork och koncentrationsfömåga. Jag får en känsla av att hon tycker det är roligare att lära sig helt nya saker än att finslipa på sådant hon redan kan (eller så är det matte som överför sina känslor).
Hon kan få ”låsningar” på vissa saker i inlärningsfasen, som t ex den platta tunneln. Då kan hon tycka det hon fått en låsning på är oerhört läskigt. Det går dock över och hon visar ingen kvarvarande rädsla under träningspasset. Hon ”skakar av sig” obehag rätt så lätt och bygger inte på sig rädslor. En mycket önskvärd egenskap!”
 
 Mackie är selektiv med vilka människor hon tycker om. Hon är inte den som springer fram till främlingar, men hon kan välja ut vissa som hon blir nyfiken på och vill hälsa på. När vi har gäster hemma brukar hon först studera dem ett tag innan hon bestämmer sig för om det är några som hon vill lära känna. Hon tycker inte om påflugna människor som vill hälsa på henne innan hon själv har bestämt sig.Hon är väldigt cool i miljöer med många hundar. Hon har aldrig morrat eller gjort något utfall mot någon annan hund och inte heller morrat mot någon människa.”
 
”Den enda lilla ”svagheten” vi upptäckt hos henne i träningssammanhang är att hennes flockkänsla kan ta över. När vi tränar på klubben kan hennes mycket starka flockkänsla göra att hon tappar lite koncentration under träningen, om fler familjemedlemmar är på plats (människor eller vår andra hund). Mackie vill då gärna hålla ihop hela flocken genom att springa iväg och ”hämta” alla andra i flocken, så att alla kan vara med på agility eller lydnad. Det är alltså bäst att åka iväg själv till klubben och träna henne än så länge. Distraktionen av andra familjemedlemmar får vi ta in senare i träningen. Däremot är hon inte det minsta distraherad av andra, främmande hundar eller människor på träning.”
 
När Mackie var 7 månader så provade hon på att valla får och ingen rädsla för dessa som var mer än 4 ggr så stora som henne. Hon visade bra förståelse på hur hon skulle göra direkt och jobbade mycket bra med fåren, på ett bestämt men samtidigt mjukt sätt. Detta samt hennes starka flockkänsla indikerar att hon har ett naturligt vallanlag som hon tydligt visade vid detta tillfälle.
 
Har varit på en del valputställningar med bra kritik. Mackie tränas i både lydnad och har börjat tävla i agility.

 

 

 
 
 

AGILITY

KLASS 1:

HOPP IIIII
AGILITY III
 

 

KLASS 2:

HOPP IIIII
AGILITY III

 

 

 

Kurser:

LYDNADSKURS
TRIXKURS
AGILITYKURS NYBÖRJARE
2 TÄVLINGSKURSER FÖR  JOUNI, NUTROLIN ARENA 2016 & 2017
2 KURSER I TÄVLINGSGRUPP  KLASS 2-3 2017 & 2018
 

 

 

 

 

UTSTÄLLNINGAR:

Eslöv 2015 VG

” Mycket bra typ, OK proportioner, lätt i huvudet och lätt i underkäken, bett OK, runda ögon, välburna öron, kort hals, framskjuten och öppen skuldra, välvinklad bak. Något lätt i kroppen, rör sig med begränsat steg fram, bra bak. Temperament OK. Sommarpäls”

 

 

 

SÅLD MED BIBEHÅLLEN AVELSRÄTT(HALVFODER) TILL Björn och Gabriella Larsson

 

 

Stamtavla:

Pappa: Littlewitty Ezrah
HD: B ED: 0 (UA)
Ögon: UA
Fulltandad
Höjd: 38,5 cm
Mamma: Sheltiebeautys Estelle
Ögon: UA
BPH MED SKOTT
Höjd: 39-40 cm
Utbildad pedagogisk tjänstehund