Windheart’s kennel

 Sedan 2014

 

 

 

 

Kort historia

2009 Smilla(Storpudel) flyttar in i vår familj

2012 Lexie flyttar in(första stamtik)

2013 Saphir flyttar till oss

2014 första kullen föds och kenneln startas

2015 gjorde vi bph med skott för första gången

2017 börjar vi röntga höfter och armbågar, Sandra går nya uppfödarutbildningen, Zelda (Storpudel) flyttar till oss

2021 Alicia gick in i kenneln och för första gången gör vi gentest

2022 Alicia går SKKs uppfödarutbildning

2024 Kenneln fyller 10 år!!!

 Varför är vi uppfödare?

Svaret är enkelt! För oss är det en hjärtefråga. Vi älskar att uppleva och guida nya små individer ta sina första steg i världen till de växer upp till vuxna hundar i sin fulla kapacitet. Nyfikenheten driver oss framåt. Vi har lärt oss mycket om avel genom åren men en sak är säker vi blir aldrig färdiglärda!

Dessutom ska vi inte sticka under stolen med att vi älskar allt som har med kennellivet att göra, träffar, aktiviteter som att följa alla i deras liv med valpköparen. Varenda individ är viktig hos oss, därför har vi inte kullar så ofta, för vi väljer att lägga ner mycket tid på varenda en. Sedan vill vi landa i vad det blev av dem efter deras veckor hos oss och hos deras nya familjer. Vi vill också låta tikarna vila mycket, avel kommer i tredje hand hos oss, först och främst är de våra vänner/familj och sedan tränings/arbetskamrater.

Som uppfödare är vi ärliga om våra hundar, deras för- och nackdelar och egenheter, det gäller både föräldrar samt vad vi kan avläsa av våra valpar. Vi anser att det är viktigt för potentiella valpköpare att veta vad som kan förväntas av deras valp och vad som kan förekomma under valpens liv. Vi börjar lära oss förstå både avel och våra linjer mer och mer för varje år som går, kan dra nya slutsatser och föra nya teser för att förstå mer vilka slags själar vi har att leva med. Vi är noga med varenda individ och därför hänvisar vi gärna om en förälder bor hos fodervärd till denne för att få fullständigt rätta svar. Inte för att vi inte känner våra foderhundar utan för att självaste fodervärden är den som känner hunden allra bäst.Sandra med alla sina från vänster Bliss, Smilla, Saphir och Zelda

Alicia och Zen

Sandras presentation

Vem är jag ? Sandra Windfeldt heter jag och startade Windheart’s kennel 2014 med hjälp av min familj. Bor i Kingelstad, Helsingborg på en liten gård med stor trädgård som hundarna njuter utav att vara i när vi inte är iväg på promenader eller träning. Jag har två hundar, Saphir och Bliss, mor och dotter, födda 2012 och 2018.

Hur började mitt intresse för hundar? Kan väl säga att jag är född med hund. Hade i familjen en irländsk setter när jag var riktigt liten och min granne hade dvärgpudlar och hos honom var jag alltid för att promenera eller träna med hans hundar. Fick ingen egen hund i barndomen, så passade perfekt med en granne som kunde tillgodose mig med hundar.

Min egna första hund köpte jag när jag var 33 år och det blev storpudlen Smilla, allas vår drottning. Mina raser är Storpudel och sheltie.

Till vardags så jobbar jag som resurs ( utbildad elevassistent) på en högstadieskola i Helsingborg och även förr som pedagogisk tjänstehundsförare tillsammans med Saphir som är utbildad pedagogisk tjänstehund. På kvällarna så är jag hundinstruktör i mitt företag Windhearts Hundcenter och håller många olika roliga kurser.

Inom avel så brinner jag mycket för den mentalabiten hos hunden, älskar även att studera hunden i olika situationer på hur de reagerar när de tex testar ny föda, fladdrande saker, ser en häst för första gången mm. Man kan lära sig mycket om hund genom att bara sitta och titta på dem hur de rör sig, kroppsuttryck mm. Vi har en hel del att lära oss av djuren känner jag och jag välkomnar denna kunskap varmt.

Alicias presentation

Mitt hundliv började när jag 12 år gammal ville börja träna agility. Med Smilla, mammas Storpudel, fick jag ta de första stegen in och lärde mig mycket både i vardagslivet som på agilitybanan. När vi letade hund två var det först tänkt att vara mammas hund, sedan skulle vi dela, till sist blev det största delen min hund(med uppbackning av mamma). Sommaren innan jag skulle bli 15 flyttade Lexie in, vi fick ett starkt band, ett systerskap, och utforskade alla hundsporter det går att tänka sig. Min ingång var alltid agility men fastande skarpt för rallylydnad och spår. Hon öppnade upp mina ögon för livet, för henne skulle allt firas och gå i en rasande fart. Jag har alltid varit en överanalyserande filosofi men på något vis förstod vi varandra och ljuv musik uppstod när vi möttes i träning.

Efter hennes andra förlossning 2016 som slutade i katastrof utan värkarbete fick hon först livmoderinflammation. Året därpå konstaterade att hon fått kronisk mag och tarminflammation(både det och livmodern till följd av förlossningen). 2018 somnade hon in, endast 6 år gammal.

Det året påbörjade jag att läsa till ZenDog/Doga instruktör och året därpå till Hundinstruktör på Hundtränarutbildningen i Tranås. 7 dagar innan vad som skulle varit Lexies 7 års dag föddes Zen(f.2019), hennes barnbarn. Det visade sig snabbt att vi var ämnade för varandra och tillsammans utforskar vi livet med en stor dos av kravlöshet. Vi hittar på en hel del saker men inte med höga ambitioner. Till skillnad från Lexie(och de flesta på den linjen) tycker inte Zen om när det blir press på varken mig eller henne. Vi älskar att upptäcka vår omvärld. När andan faller in är vi aktiva inom bland annat Heelwork, Nose work, agility och viltspår. Det viktigaste är att vi har roligt tillsammans.
2022 föddes hennes dotter Heala och hon är en självklar del av våra liv. Det ska bli spännande att se vad det blir av oss i framtiden. Vi har vår egen instagram under namnet @zensoulmagic

På kenneln är jag den som är totalt galen i stamtavlor och släkter, alla tester är av stort intresse och gör mig nyfiken på att lära mig mer. Det är dessutom jag som sköter hemsidan och tar de flesta av korten vi använder oss av. 

Utanför kenneln är jag författare och driver verksamhet inom relation och själslig utveckling tillsammans med hund under Två själar ett hjärta


Sandras hundutbildningar och föreläsningar

Bollvallningsinstruktör, Work for fun, 2021

Aktiveringsinstruktör, Arvestrands djur och natur AB, 2019- 2020(Rally, agility, nosework, spår, viltspår, uppletande, trix)

Hundinstruktör, Hundsteg 2017-2018

Balansbollsinstruktör, Frida Lundin, steg 1 och steg 2  2017

Dogparkourinstruktör, DogParkour Sweden, 2017

Nya Hunduppfödare utbildningen 2017

Pedagogisk tjänstehund med fortbildning inom autism 2015-2016

Elevassistent med specialarbete ”Barn med särskilda behov och hund” 2012-2013Föreläsningar/ Konferens

”MOD” Tävlingspsyokologi med Eva Marie Wergård 2018

”Hundmassage för hemmabruk” föreläsning 2018, Hundhörnan Skåne

” Är du en hundmagnet?” Eva Bodfält  föreläsning 2017

” Hållbart lärande med hund som pedagogisk resurs” konferens 2017

”Akutsjukvård” föreläsning 2017

” Bokhunden en pedagogisk tjänstehund i skola” konferens 2015

Alicias hundutbildningar och föreläsningar

Utbildningar

SKKs uppfödarutbildning, 2022

Djurkommunikatör och Healer, Mediumskolan, 2021-2022

Hundinstruktör, Arvestrands djur ovh natur AB, 2019

Rallylydnadsinstruktör, Arvestrands djur och natur AB, 2019

Hundtränarutbilning, Sommenbygdens folkhögskola 2019

Doga och ZenDog instruktör, Hundsteg 2018-2019Föreläsningar/ Konferens

”MOD” Tävlingspsyokologi med Eva Marie Wergård 2018

”Hundmassage för hemmabruk” föreläsning 2018, Hundhörnan Skåne

”Akutsjukvård” föreläsning 2017