Zelda

Miralbas Astrid

2017-06-16 – 2020-03-19

 


 

Filmer Zelda

 

Info

Född: 2017-06-16
Färg: Grå
Höjd: 53,5 cm

 

Hälsa

HD: —
ED: —

 

Zelda

Detta är en tös med mycket attityd och egen vilja. Ett litet busfrö som inte går av för hackor. Det är mycket fart och fläkt i henne. Leksug och föremålsintresse finns det gott om så det bådar gott. 

 

Zelda har en enorm arbetslust oc är verkligen klok som en pudel. Hon är snabbtänkt, klickerklok och älskar att arbeta. Ja så länge det sker på hennes sätt, fullt ös tills hon tycker man gjort det tillräckligt. Förutom när det gäller viltspår, för det kan man göra i alla sina dagar. Zelda har en fantastsik näsa för spår och är nog det hon älskar mest av allt att göra. Men klöven är lite ”farlig” så den får man smyga fram till när man når målet. Men sen är det så mysigt att få slicka och tugga på klövern. Bäst av allt är dock Bloduppehåll om du frågar miss Zelda. Personspår är inte illa det heller. I spår jobbar Zelda mycket lugnt och fokuserat. 
 
VI tränar ofta dogparkour med Zelda för att stärka upp hennes självförtroende och så att hon blir medveten om sin bakkärra. Hennes balans blir bara bättre och bättre, men fortfarande så är det läskigt att gå balans högt uppe i luften. Är man då lite osäker med nya saker som enligt Zelda kan vara farliga, då tränar vi tassar på dem och sen blir hon så tuff så när hon har klarat att sätta tassarna på det farliga vi träffar på när vi är ute på promenader.

 

Doga är något Zelda älskar att göra. Från att ha tyckt beröring är obehagligt och märkligt till att nu självmant gå och ställa sig på yoga mattan och vilja bli berörd. Att utföra positionerna är båda stärkande och häftiga att få uppleva. Hon blir stolt och bubblig av att befinna sig i dem. Med just Zelda kan man få kontakt på ett annat plan med i Dogan. Lugnet hon har inom sig som man tydligt märker vid just Doga eller i vardagliga inomhus livet är ett kärleksfullt lugn fylld med harmoni. Det är den ljuvaste frid man får känna när hon lägger hakan på ens lår.
Zelda har fått somna in på grund av en medfödd hjärnskada som ej gick att göra något åt. Vi saknar dig vår älskade ängel, men vi vet vilken frid du nu har fått. Nu förstår du allt sm du inte kunde förstå i livet. Du är magisk, vila i frid Zelda.

 

 

 

 

Kurser

Valpkurs med inriktning på tävlingslydnad hösten 2017

 

 

Utställning

 

Stamtavla:

604FBB4A-D4B2-4B59-8806-B2F5469EBB7D