Zen

Windheart’s It’s Now Or Never

Zens Filmer


Info:

Född: 2019-03-22

Höjd: 40 cm

Hälsa:

Ögon ua 2019, 2021

HD A

ED ua

BPH med skott(skottfast)

Fulltandad & korrekt bett

CEA +/- (bärare)

MDR1 +/+ (genfri)

PRA (CNGA-1-PRA) N/N (genfri)

vWDIII N/N Genfri
Zen

Hon är lika lugn och harmonisk som hon är livlig och aktiv, när hon väl drar igång sin livliga sida är det inget som stoppar henne. Matte kallar hennes lugna/egensinniga som sengångaren blandad med den envisaste åsnan och den livliga sidan som Tiger på steroider. Hon lever mycket upp till sitt namn, hela hon är en närvaro av harmoni. Hon är mycket för att allt sker i hennes egna takt och tar livet med ro. Favoriten på promenader är att sitta och spana på sin omgivning.

Zen vet vem hon är och vad hon vill i livet, hon är ytterst självsäker och har god självkännedom kring sig själv. Hon är en bestämd tjej och tvekar inte för att tala om det är något hon inte vill. Hennes kroppsspråk är tydligt för att uttrycka sin vilja och hon har gott hundspråk. Tillsammans med andra hundar är hon väldigt lekfull och ser till att alla är med i leken. Hon är dessutom den som tar hand om all omvårdnad i flocken.

När det kommer till träning är hon inte den som älskar prestige och krav. Det är så mycket roligare att få leka fram och bjuda på det, annars får det gärna vara. Hon besvarar lek/träningsinviter med enormt krut och hög attityd. I heelworken är hon mycket stolt, lekfull och bjuder på massor av trix, i noseworken är hon upprymd och systematisk. Dessa två är hennes favorit aktiviteter. Aktiviteter som Zen också gillar är uppletande, det har varit en favorit sedan dag 1, det är något vi utvecklat till den grad att hon får hitta nycklar och liknande i naturen. Godis och lek/kamp är lika bra belöningar, ibland väger leken mycket högre beroende på vilken aktivitet eller vad som belönas för.

Hennes av-knapp är fenomenal, när vi vilar gör vi det med sådant oerhört lugn att man undrar om hon kommer vakna men när det är dags att slå På drar hennes galenskap igång med hög hög energi som vill rinna över. Hon är oerhört explosiv, när hennes energi är slut finns det bara en sak att göra och det är att vila.

Att använda nosen i stort som smått, i träning eller vardagen är något som legat nära Zen sedan dag ett. Näsan är allt som oftast i backen oavsett om det är nosarbete eller på en promenad.

Hon har kört agility på leknivå och det har blivit bemött med mycket glädje ifrån Zens sida. Med mycket entusiasm och vilja springer hon på. Tunnlar är livet och där finns gott om driv. Hon ser så nöjd och tillfreds ut i hela kropp och själ när hon får leka agility.Kurser

Valp/PRE agilitykurs 2019

Valp Dogparkour 2019

Rallylydnad Fortsättning, Erika Elgström, Råådalens Bk 2020

Bollvallning, Windhearts Hundcenter, 2021

Nose work i stallet, Optimal Hundglädje, 2021


Utbildning

Hundtränarutbildning 2019

  • Nosework
  • Spår (person och vilt)
  • Uppletande
  • Rallylydnad
  • Freestyle/htm


Bor hos Alicia


Stamtavla:

Pappa: Shelteam Bob B Soxx
HD A/B
ED: UA
Ögon: UA
MDR1 +/+ (genfri)
Fulltandad
Höjd: 36,5 cmMamma: AGHDI Windheart’s Absolut Illusion
HD: B
   ED: UA (0)
Patella: UA
Ögon: UA
BPH med skott
Saknar 2 P2
Höjd: 38,5 cm
Tävlar agilityklass 3

Mamma till:Spindeldiagram på BPH:et

Filmer på olika moment på Zens BPH