Årsresume 2019


Året som tog slut innan det började. Med ljusets hastighet har vi färdats detta år och mycket har hänt trots att det har gått fort.

Året började med att Vilja löpte och blev parad. Sista försöket och det resulterade i tre underbara valpar. Mackie gick tyvärr tom och båda systrarna lämnade vår avel då de fyllde 5 år i våras.

I vår familje front så utökades den ännu mer med en valp till. Smilla lämnade oss 12,5 år gammal på ett vackert sätt med hela familjen med sig. Med hundar har våra relationer fördjupas och vi har haft roligt i vårt sätt att öka vårt samarbete på.

Kennelträffen i år var för första gången på annan plats och det var en hit. Vi hade en rolig dag fylld med tävlingar, föreläsning och prova på. Vi besökte även agility SM och fick se kennelns första SM ekipage delta och dessutom ta bronsmedalj. En rolig helg vi tar med oss.

Inför våra förhoppningar på detta året så hoppades Sandra på att få utvecklas med sina yngsta, Zelda och Bliss och det har de definitivt gjort. Mycket lärdomar kring Zelda och hennes mående och sett nya sidor hos henne. Relationen med Bliss har blivit extremt starkt och de har fått ett gott band och samarbete sinsemellan. Saphir har dock inte gjort sitt anlagsprov än och har inte fått mer jobb i skolan. Smilla fick vara en drottning till det sista. Vår evigt vackra Smilla som nu styr med stil i hund Himmeln. Mer utbildning blev det för Sandra som nu utbildar sig till Aktiveringsinstruktör med bland annat rally, nosework och spår.

För Alicia var förhoppningarna att få uppleva och växa inom sitt hundtänk och ZenDog och det har hon verkligen gjort. Mycket tack vare Hundtränarutbildningen på Sommenbygdens Folkhögskola som har öppnat hennes sätt att se på sig själv och sina relationer med hundar. Där har hon tillsammans med Zen som också var en förhoppning fått växa tillsammans och upptäcka varandra och vad hundvärlden har att erbjuda. På utbildningen har Alicia även blivit färdigutbildad hundinstruktör och rallylydnadsinstruktör.

Förhoppningarna inför 2020 är

För Sandra
Att alla ska få utvecklas i sin egen takt, både hundar och människor.
Att jag och Zelda ska nå dit vi ska enligt vad stjärnorna har bestämt i förväg och att vi gör det i vår takt.
Tanken är att både Bliss och Saffie ska få göra anlagstest i viltspår, men först och främst ska vi träna tillsammans och att jag ska lita på Saffie i spåret då hon faktiskt vet vad hon gör!
Planen med Bliss är att hon ska få ett godkänt resultat i rallylydnad N i maj månad. Men här är det inte bara hennes kunskap som sätts på prov utan mina tävlingsnerver.
Sen är en stor förhoppning att vi alla få njuta tillsammans och hundarna ska bli en flock i harmoni.

För Alicia är det att fördjupa relationen med Zen och ha roligt i allt vi gör. Leka vidare med de aktiveter/grenar vi tycker om och spendera mycket tid ihop för att umgås och lära av varandra. Förhoppningsvis flyttar vi igen och gärna långt ut i skogen en bit uppåt i landet. En och annan utbildning hoppas jag också på som kan ta allt jag lärt mig och vill leva upp till vidare. Sist men inte minst är tanken att starta företaget och hålla i inspirerande privata pass och workshops där relationen och själen är i fokus.
Vill vi och tycker vi att det är roligt har vi en dröm om att göra anlagsprov i viltspår. Sedan kanske vi också vill starta i rallylydnad nybörjare och freestyle/htm på tävling.

Kenneln:
Att vi alla håller oss friska och krya under detta år och att våra unga förmågor går igenom röntgen med friska resultat. En kennelträff som vi planerar och utvecklar med roliga aktiviteter och mer än vanligt.

Vi hoppas på att friska och härliga valpar föds under året och att vi får följa dem i deras i utveckling på bästa sätt.

Så sant som vi sa förra året så sker det som är menat att ske även om vi hoppas. En och annan överraskning dök upp förra året och det lär det göra i år igen.

2020 är året av nya fortsatta förändringar och vi ser framemot att utforska detta äventyr själva och tillsammans med er alla.

Stora lyck önskningar till er inför detta år och vi hoppas att vi alla får en hel del önskningar infriade.

Till er alla… Ett gott nytt år

2020 nu kommer vi ?

Kram Windheart’s kennel

Topp 9 på Instagram