Om oss

Windheart´s kennel

Jag som står bakom Windheart´s kennel heter Sandra Windfeldt och bor i Gantofta, Helsingborg med man och tre barn. Hela familjen hjälps åt med  hundar och valpar, så våra hundar blir vana att hanteras av både vuxna och barn.

Hundar är en stor del av vår vardag. Båda våra raser har inte varit helt planerade utan det nästintill bara blev så. Men så rätt det kan bli, de passar våra liv och ändamål utmärkt. Vi som håller på mest med hundarna är Sandra och dottern Alicia.

Avel har varit en dröm länge för Sandra med målsättning att föda upp mentalt sunda, stabila och aktiva hundar. Det har alltid varit prio ett med att få fram trygga individer för att kunna fungera i det sociala livet. Speciellt i och med att våra hundar jobbar i skolan som pedagogiska tjänstehundar, för det krävs oerhört mycket mentalt av dem för att klara av det arbetet.

Sandra arbetar i skola med barn med speciella gåvor som autism, adhd, dyslexi mm. Vilket även är hennes drömyrke, att kombinera ett arbete med både hund och barn. Mer om det arbetet finns under pedagogiska tjänstehundar.

Sandra är utbildad pedagogisk tjänstehunds förare, balansbollsinstruktör, dogparkourinstruktör och hundinstruktör. Hon har även gått nya uppfödare utbildningen vid skk.

Alicia ska till hösten 2018 påbörja utbildning till Doga och DogZen instruktör.

Vi tycker om att träna och aktivera våra hundar i olika typer av grenar. Under åren har vi testat på mycket och varierar oss periodvis med vad vi sysslar med. Det kan vara alltifrån agility, freestyle till lydnad och spår.

För tillfället tränar vi mest lydnad, balansboll/fys, dogparkour, viltspår och rallylydnad.

Givetvis hålls hundarna igång ständigt då de jobbar/tränar med barnen, till det arbetet innehåller olika aktiveringsarbeten samt kroppsarbeten.

 

F9D0613F-09E9-439F-AB1F-7143FDDE90DB

IMG_6571

IMG_6299

IMG_5781