Windheart’s kennel

 Sedan 2014

 

Jag som står bakom Windheart’s kennel heter Sandra Windfeldt och bor i Gantofta, Helsingborg med man och tre barn. Hela familjen hjälps åt med  hundar och valpar, så våra hundar blir vana att hanteras av både vuxna och barn.

Hundar är en stor del av vår vardag. Båda våra raser har inte varit helt planerade utan det nästintill bara blev så. Men så rätt det kan bli, de passar våra liv och ändamål utmärkt. Vi som är mest aktiva inom hunderiet är Sandra och dottern Alicia.

 

Sandras stora dröm var att få ha hund när hon var liten. Hon växte upp med sin grannes dvärgpudlar och tog hand om de som sina egna. Tränade och hade de som sina lekkamrater. Flera andra hundar kom in i hennes liv på olika sätt. Men första egna hunden kom inte förrän 2007 då Storpudeln Smilla kom in i hennes och hela familjens liv. Smilla är anledningen till att alla i familjen & släkten älskar hundar och har öppnat många människors hjärtan genom åren. Hennes sätt att vara har inte bara gett Sandra enorm lycka utan även alla människor hon lyckats ge sin enorma kärlek till.

Smilla ville bara träna med sin matte och knappt det alltid. Det ledde oss till hund två som tog två år av letande av diverse raser. Sheltien Lexie kom till oss 2012, blev Alicias första hund, livskamrat och träningskompis. Hon blev också startskottet för Windheart’s kennel.

Avel har varit en dröm länge för Sandra med målsättning att föda upp mentalt sunda, stabila och aktiva hundar. Det har alltid varit prio ett med att få fram trygga individer för att kunna fungera i det sociala livet. Speciellt i och med att våra hundar jobbar i skolan som pedagogiska tjänstehundar, för det krävs oerhört mycket mentalt av dem för att klara av det arbetet.

Sandra arbetar i skolan med barn med speciella gåvor som autism, adhd, dyslexi mm. Vilket även är hennes drömyrke, att kombinera ett arbete med både hund och barn. Mer om det arbetet finns under pedagogiska tjänstehundar.

 

Sandra är utbildad pedagogisk tjänstehunds förare, balansbollsinstruktör, dogparkourinstruktör, aktiveringsinstruktör och hundinstruktör. Hon har även gått nya uppfödare utbildningen vid SKK. Sandra driver företaget Windhearts Hundcenter med fokus på att lyckas tillsammans och styrka sin relation.

Alicia är Doga och ZenDoginstruktör och har tillsammans med Zen gått på Hundtränarutbildning i Tranås och därigenom blivit Hundinstruktör samt Rallylydnadsinstrukör.

 

Vi tycker om att träna och aktivera våra hundar i olika typer av grenar beroende på vad vi alla individer tycker om att göra. Under åren har vi testat på mycket och varierar oss periodvis med vad vi sysslar med. Det kan vara alltifrån agility, freestyle till lydnad och spår.

För tillfället tränar vi mest rallylydnad, spår/viltspår, nosework, tricks och uppletande.

 

Sandra med alla sina från vänster Bliss, Smilla, Saphir och Zelda
Alicia och Zen

Sandras utbildningar och föreläsningar

Utbildningar

Aktiveringsinstruktör, Arvestrands djur och natur AB, 2019- 2020(Rally, agility, nosework, spår, viltspår, uppletande, trix)

Hundinstruktör 2017-2018

Balansbollsinstruktör, Frida Lundin, steg 1 och steg 2  2017

Dogparkourinstruktör, DogParkour Sweden, 2017

Nya Hunduppfödare utbildningen 2017

Pedagogisk tjänstehund med fortbildning inom autism 2015-2016

Elevassistent med specialarbete ”Barn med särskilda behov och hund” 2012-2013Föreläsningar/ Konferens

”MOD” Tävlingspsyokologi med Eva Marie Wergård 2018

”Hundmassage för hemmabruk” föreläsning 2018, Hundhörnan Skåne

” Är du en hundmagnet?” Eva Bodfält  föreläsning 2017

” Hållbart lärande med hund som pedagogisk resurs” konferens 2017

”Akutsjukvård” föreläsning 2017

” Bokhunden en pedagogisk tjänstehund i skola” konferens 2015

Alicias utbildningar och föreläsningar

Utbildningar

Hundinstruktör, DogSense 2019

Rallylydnadsinstruktör, DogSense 2019

Hundtränarutbilning, Sommenbygdens folkhögskola 2019

Doga och ZenDog instruktör 2018-2019Föreläsningar/ Konferens

”MOD” Tävlingspsyokologi med Eva Marie Wergård 2018

”Hundmassage för hemmabruk” föreläsning 2018, Hundhörnan Skåne

”Akutsjukvård” föreläsning 2017