Saphir

Sheltiebeautys Peach

Utbildad Pedagogisk Tjänstehund

 

C0A5DFE2-798F-4E65-A00C-84DEE8AC97CF

Filmer Saphir

 

Info

Född: 2012-06-02
Höjd: 34,1 cm

 
Hälsa

Ögon: Lindrig CRD 2012, 2014, 2015, 2018
 BPH med skott (skottfast)
Fulltandad
HD: B/C
ED: UA (0)

 
Om Saphir

 

 

Så här beskriver Alicia Saphir
”Saphirs självförtroende har tidigare, speciellt när vi fick henne, varit svajigt men har blivit bättre med tiden. Ihop med hennes arbete som pedagogisk tjänstehund har hon stärkts och verkligen visat prov på hennes fantastiska förmåga att känna av vad alla individer behöver. Där får hon göra en skillnad och har därav fått ett mycket bättre självförtroende. Att arbeta som pedagogisk tjänstehund är på många viss hennes kall i livet. En stor del till varför hon är så pass lämpad för detta är för att hon har ett personlighetsdrag kallat, HSP, högkänslig personlighet. Det gör bland annat att hon har en förmåga att ta in känslor och signaler tydligare samt djupare än andra individer.

 

På grund av dessa saker har även våran agility tid varit ostadig. Med periodvis träning och inte alltid helt rätt träning har det funkat sådär. Men med ny attityd och stärkande träning är vi på gång på riktigt. Hon har dock alltid visat ett enormt driv och glädje för denna sport. Hon tränar med en hög energi och en ständig glimt i ögat. Samtidigt har hon en förmåga att se linjer, vilket blir tydligt om man råkar stå i vägen, då skäller hon på en för att sedan göra rätt själv. Att veta exakt hur man ska göra är en del av Saphir som hon visar vid de flesta sorters träningsformer.”

 
 
Det är en tjej som älskar att träna agility och då ger hon allt. Tycker även om att spåra, hon har en super bra näsa och en enorm arbetsmotor även i spår. Jobbar mycket fokuserat och det är inte mycket som kan störa henne när hon spårar.
På sommaren så älskar hon att simma i havet och hade vi inte stoppat henne hade hon nog simmat till Danmark…..  Hon roar sig bra själv, ligger på sin rygg och försöker bita sig själv i svansen. Denna tjej ger oss många glada skratt varje dag.
 
Kan vara lite blyg mot främlingar, men när hon lärt känna människorna så visar hon sin spralliga, ”clowniga” och busiga sida. Hon har en väldigt bra ” på och av knapp” som visar sig tydligt både på träning och hemma.
 
Kortfattat om Saphir:
Saphir är ett lyckopiller, bestämd och en busig clown. Hon vet vad hon vill och när hon vill samtidigt har hon en sprallig karaktär som bjuder ständigt på skratt. Tränar gör hon med hög arbetsvilja och energi. Vid sidan av träning är hon lugn, av och på knappen är super tydlig. Spårar gör hon lugnt och metodiskt man riktigt hör hur hon fräser ut dofterna. Anlagstest ska göras till våren. Arbetar som pedagogisk tjänstehund med barn med speciella gåvor. Vilket hon älskar och passar henne ypperligt då hon är högkänslig och får in andra individers känslor och energier. Hon är en väldigt omsorgsfull och kärleksfull individ mot sin familj/flock men även barn utöver familjen.

 

 

 

 Utbildning

Pedagogisk
tjänstehund 2016

 

Aktiveringsinstruktör: agility, nosework, spår 2019-2020

 

 

   Kurser

Agility tävlingskurs 2014
Agility tävlingskurs 2015
Nosework 2017
Dogparkour 2017
Balansboll 2017
Utställningar

Officiella

Sofiero 2013 ( unghundsklass) good
          Eslöv 2014 ( öppen klass)  very good

 

 

 

Inofficiella

Burlövs brukshundsklubb 2014 ( öppen klass) BIR Hp
Stamtavla:

 

 

Mamma till :

Statstik avkommor

Ögon UA 5 av 5 st

HD A 2 st

HD A/B 1 st

ED UA 1 st

ED 1/0 1 st

ED 2/0 1 st