Bliss

RLD N Windheart’s If Only

Usm silver HtM klass 1 2022

Bliss filmer

Info:

Född: 2018-10-23

Höjd: 33,5 cmHälsa:

Ögon: UA 2018, 2020

HD: A

ED: UA

Fulltandad & korrekt bett

BPH med skott

CEA +/- (bärare)

MDR1 +/+ (genfri)
Om Bliss:

Bliss är en tjej med skinn på nosen, det visade sig tydligt på BPH när hon gjorde det våren 2022. Men lite knasiga spöken har hon fortfarande i sig, men det kommer att lägga sig när hon blir helt vuxen precis som sin mamma Saffie. De mognar långsamt denna linje så vet att det kommer bli en kanon hund i alla avseenden även med fröken Bliss. Fortfarande lite jobbigt i vissa hundmöten ( skäller) och då framförallt om hon har sällskap av en annan hund. Men går hon själv så brukar hon fixa det rätt så bra. Och oftast inga problem med att det finns andra hundar tätt inpå henne i träning. Ja hon är allt lite speciell denna arbetsmyra. Hon älskar att träna rallylydnad och framförallt fotgående, så otroligt mycket så det nästan är svårt att få henne att träna annat som jag tänkt mig. Belöningar i form av sin hålboll eller andra saker jobbar hon mer än gärna för men går lika bra med torrfoder. Då jobba är det viktigaste för henne under tiden vi tränar.

Hennes föremålsintresse bara ökar med åldern och älskar att apportera saker tillbaka till den hon tränar med för tillfället. Bliss tränar agility med Alicia då min kropp inte håller för den träningen och för att inte jag kan hålla måttet för vad denna lilla pil kräver i agilityträning.

Då denna hund kräver oerhört mycket av träning under veckan som går så delar jag och Alicia på henne för att vi ska orka med all träning och aktivering som Bliss behöver för att må bra. Hon älskar uppletande! Jag gömmer hennes boll ute på promenader ( obs! kastar aldrig boll med någon av hundarna ), hon sitter kvar när jag går ifrån, kan bli upp till 40 m mellan oss. Sen går jag tillbaka och skickar ut henne på ”sök”. Då hon är så snabb i hjärnan denna hund så gäller det att förvilla henne i denna aktivering rejält så det blir en utmaning och hon blir nöjd.

Vid träning är hon snabb på att förstå vad som gäller och tänker gärna ut vad hon ska göra själv. Arbetsviljan och drivet är enormt vare sig det är rallylydnad, agility eller vad vi än tränar. Hon älskar att träna och njuter av att få all sorts uppmärksamhet från sin familj. Hon älskar att springa och leka själv lika mycket som med andra hundar i flocken. Havet och vatten är en stor favorit som hon älskar att flyta runt i. Där är den ljuvaste friden om du frågar Bliss och man kan njuta till fullo. Bliss har många roliga grejer för sig och beter sig nästan mer som en katt ibland. Det är svårt att leva med Bliss utan att älska henne. Bara av att se henne blir man sprudlande lycklig i själen.

Tränar Agility, rallylydnad, personspår/ viltspår, dogparkour
Aktiveringar uppletande, nosaktiveringar ( Nosework, godisletande på stort område)


Bliss tävlar i Rallylydnad fortsättning och i agility klass 1.

Rallylydnad:

RLD N III

RLD F

Agility:

Klass 1


KURSER:

Klick och Trix 2019

Baby-Zen hos Alicia Windfeldt 2019

Valp/PRE agility 2019

Rallylydnad Nybörjarkurs, Erika Elgström Råådalens Bk 2019

Rallylydnad Fortsättning, Erika Elgström, Råådalens BK 2020


Nybörjarkurs i agility, Backes Hundhälsa och Vevi hundtrim, 2020


Fortsättningskurs agility, Backes Hundhälsa, 2021

Nose work i stallet, Optimal Hundglädje, 2021

Coachgrupp klass 1-3 för Nadine Lindholm, 2022


UTBILDNING:

Aktiveringsinstruktör: spår, uppletande, rallylydnad


UTSTÄLLNINGAR:

Excellent, Falsterbo Dogshow 2022


STAMTAVLA:Pappa: C.I.B SE UCH DK UCH DK-V 2012 NORD-V 2012 PL CH RO CH Shelteam Moonboy Dancer
Ögon ua & CEA- genetiskt fri
HD A
ED UA (0)
MDR1 +/+ (genfri)
Fulltandad & korrekt bett
Höjd: 37 cm
Mamma: Sheltiebeautys Peach
Ögon: Lindrig CRD
BPH MED SKOTT
HD B/C
ED UA (0)
Fulltandad & korrekt bett
Höjd: 34,1 cm
Utbildad pedagogisk tjänstehund
Tränat/tävlat Agility klass 1, Rallylydnad
Tränar Viltspår och arbetar i skolan

Mamma till:

Spindeldiagram på BPH:et