Fun facts!

Fun facts med saker som ni kanske inte visste eller bara roliga grejer om oss och våra hundar i kenneln för att lära känns oss mer. Enjoy ?

Första fun facts!

Dräktiga/valptiden för våra tikar
Lexie var inte som alla andra, hon åt genom alla veckor och bara någon timme innan förlossningen så åt hon en bit bröd. Mums ?

Under Saphirs första dräktighet så hittade hon en död mus som hon bar med sig och gav till mamma Sandra. Enda gången hon gjort det ?

När Lexie hade valpar var den enda gången hon har haft föremålsintresse. I princip alla av hennes valpar samt barnbarn har stort föremålsintresset och har haft sedan valp åldern ?

Vilja födde Zen helt själv. Hon är den första tik som inte visat flera timmar innan att det var dags. Så vi sov oss igenom Zens födelse och förstföderskan Vilja löste det själv?
Fun facts 2!
Sandra har växt upp med bland annat dvärgpudlar vid sin sida. Hon älskade dem men ville inte ha en pudel när hon var vuxen. Speciellt inte en vit som dvärgpudlarna hade varit. Nu 12 år senare, 2 storpudlar senare varav en var vit, går det att konstatera att Sandra är evigt en pudelälskare och det kommer inte kunna gå mer än några år utan pudel i hennes liv ?

PS. Så fort vi är på hundtävlingar så hejar Sandra automatiskt på alla pudlar oavsett storlek. Så tävlar du med din pudel är Sandra ditt största fan ?
Fun facts 3!
Alla våra älskade kullar med 3 ord från valp och/eller vuxen ålder ?‍♀️

Absolut kullen: Lekfulla, ”chefer” och självsäkra

B’charmed kullen: Fart, attityd och sociala

Cali kullen: Utforskande, harmoniska och busiga

Descendants kullen: Attityd, arbetsmotor och keliga

Elvis-kullen: Stabila, egensinniga och energiska

???????


Fun facts 4!

Vi förespråkar att man inte väljer hunden efter färg även om det självfallet kan vara ett önskemål. Färgen är aldrig hunden, det är individen som gör hunden. Ändå kan vi inte undgå det faktum att vi har varsin förkärlek till en av sheltiens alla vackra färger. På något sätt har våra hundar hittills haft den färgen även om vi aldrig har valt våra hundar utan de har valt oss, varenda en av dem. Märkligt och häftigt att det har blivit så ?
Sandra = Team Trefärgat
Alicia= Team Blue Merle


Fun facts 5!
Det tog två år från det att vi var redo för hund 2 tills Lexie kom in i vårt liv. Från början var det tänkt som mest Sandras hund men i slutet blev det mest Alicias. Vi tittade på raser så som Aussie, Perro de Agua Espanol, Papillon, Schapendoes och Cavalier King Charles Spaniel.
Till slut efter många om och men blev det Alicias favorit (Sheltie? Nej tack aldrig i livet, det kommer ej in i huset! Sandras ord) som hon ville ha från början, Shetland Sheepdog och det är vi väldigt nöjda med idag ?

Moa och Hajka

Fun facts 6! ?

Det vi älskar mest med aveln är framförallt det där mötet man känner att det här är den perfekta matchen mellan valp och människa. Man har gått på känsla, gått på allt man fått reda på via intervju och samtal, sedan är det dags. Många gånger är det tydligt att valpen väljer sin människa. Det är en av de viktigaste delarna för oss. Stämmer allt annat men inte det, då blir det inte bra. Kemin är bland det viktigaste mellan er, mellan oss som valpköpare och uppfödare. Vi ska alla trivas ihop mer eller mindre under minst valpens liv. När allt landar. Man gått igenom alla stegen och så vet vi det är det rätta hemmet för valpen är en magisk känsla. När det väl är dags för det stora äventyret vid 8 veckor känns allt så fantastiskt. De har varit en del av oss under flera veckor och sedan tas de emot av sin älskvärda familj som gör sig redo för sitt liv ihop. Finns det något vackrare? ?

Fun facts 7!

Lexie var speciell på många vis. När det gällde parning visste hon hur det gick till från början. Hennes första tilltänkta visste inte och hon blev förbannad, hon tryckte till slut upp honom i väggen för att demonstrera efter flera försök.
Hon tjöt av lycka, ett alldeles speciellt skri, och kroppen for ihop i skälvningar när hon fick se sin första man Don. Med Ferrari var hon (och han) som ett fnittrig tonårspar. Båda gångerna stod hon stilla, ville enbart vända sig mitt i för att pussa sin man. Andra gången med Ferrari behövde vi inte hålla i henne, och knappt första gången heller med Don. Hon stod där mer än villigt. Hon njöt. Vi har inte stött på en liknande hund och kan minst sagt säga att det var en fin startgåva på vår avel ? 

Fun facts 8!

Under våra valpkullar lär vi oss mer och mer. Både vad det gäller att hitta rätt människa till rätt valp men också hur vi kan testa dem för att ta reda på vem dem är. Vi utvecklar dessutom vårt tänk genom åren. Man blir aldrig fullärd. Avel och att vara uppfödare gör att man lär sig mer om både hundar och människor. Vad de står för och hur de tänker. Vi älskar att lära oss mer. Ibland önskar man att man visste bättre i början, innan allt. Samtidigt har det lärt oss allt vi kan idag och varit resan för att ta oss till vad vi kommer ha lärt oss om 5 eller 10 år. Vi är tacksamma att ni följer med på vår resa och vi ser framemot att utvecklas tillsammans med er ??

Ni får en sista fun fact…. 9 ??

Första gången Lexie och Ferrari träffades var hon ca 1,5 år och han var runt 4 månader. Det var kärlek vid första ögonkastet. Han följde efter henne och hon tog hand om honom som hon inte gjort med någon annan, de släppte inte varandra. Varje gång det träffades såg det ungefär som på bilden, pussar och mys, en form av uppvaktning. När Ferrari var 2,5 år och Lexie nästan 4 år och var det dags för parning. De var som två fnittriga tonåringar. Kärleken sinsemellan har varit stor från start till mål och de fick också bli stolta föräldrar till B’charmed kullen ihop. Lexie skickar kärlek och pussar till sin pojkvän ifrån hundhimlen ?

Hoppas ni har lärt känna oss lite mer!

Kram

Lämna en kommentar