Heala

Windheart’s A Million Dreams

Filmer

Info:

Född: 2022-02-13

Höjd: 32,5 cm


Hälsa:

Ögon ua 2022

Fulltandad & korrekt bett

HD B

ED UA

Gentester kommer


Heala

Heala älskar när det händer saker och är väldigt alert samtidigt som hon kan slappna av i alla de möjliga miljöer. Hon är mycket miljöstark och pigg på träning med en oändlig attityd. Hon är vänlig, små försiktig eller rättare sagt skeptisk mot nytt samtidigt som hon är nyfiken. Hon är en väldigt rolig hund att leva med, älskar att prata och är sin matte trogen i allt. En mysig tjej som vill vara nära förutom när hon jobbar för då är det gasen i botten som gäller. En virvelvind eller eld som kraftigt blossar upp. Hon har gott om attityd och egna åsikter om allt, jag brukar tänka på henne som tiny and spicy.

Vi njuter av att fördjupa relationen och hon har fått prova på en hel del såsom rallylydnad, heelwork/freestyle, nose work och viltspår under första året. Hon älskar att dansa i både heelwork och fresstyle, så det har blivit våra huvudgrenar som vi hoppas få utveckla massor i. Där får hon inte nog! Favorit positionen är 9/mellan benen och trix som rör sig nära benen på alla de olika möjliga sätt.

Under 2023 debuterade vi på tävlingsbanan för att få erfarenhet med oss. Det blev i rallylydnad som vi inte är lika inspierade av längre, dock lyckades vi nästan på ett godkänt resultat men desto mer vann vi på att upptäcka hur vi är på tävling, miljön och mattes nerver. Nästa år hoppas vi få tävla i våra favorit sporter och bygga spännande program.

Heala har som 9 månader för första gången testat på att fösa/valla får. När hon väl släppte matte visade hon prov på att hon kunde fösa dem själv och ta egna beslut. Det syntes att hon hade fullt fokus på fåren då och rörde kroppen för att styra dem rätt. En naturlig förmåga med stort lugn. Inga osäkerheter på dem större djuren. Vi vill gärna prova det här igen nu när hon blivit äldre.

Kurser

Valpkurs, Windhearts Hundcenter, 2022

Träningsgrupp Rallylydnad

Freestyle utmaning, kompis positiv hundträning, april-maj 2023

Kom igång med Htm, Kompis positiv hundtröning, juni-juli 2023


Utställning

BIR Valp med HP, Falsterbo Dogshow 2022

VG, Juniorklass, Tvååker nationella 2023


Bor hos Alicia

Stamtavla:Pappa: RLDN AGHDI AGHDII Silvery Blu Ferrari
HD: A
ED: UA
Ögon: UA
Fulltandad Korrekt bett
BPH med skott
Höjd: 34,8 cm
Tävlar klass 3 agility, RLDN

Mamma: Windheart’s It’s Now Or Never
HD: A
ED: UA
Ögon: UA
Fulltandad korrekt bett
CEA +/- (bärare)
MDR1 +/+ (genfri)
PRA (CNGA-1-PRA) N/N (genfri)
vWDIII N/N Genfri
BPH med skott
Höjd: 40 cm

Spindeldiagram på BPH:et

Se filmer från BPH:et