Uppdatering om våra träningsplaner

Ibland undrar jag varför vi inte har kommit så långt i vår träning, det gör säkert många av er också. Ibland känner man sig dålig över det när man ser hur andra har kommit så mycket längre än en själv. Fast när man väl tänker efter finns det så många faktorer som påverkar det och vi har haft en del otur och oflyt. Lexies löp har varit avskyvärda, skador hos mest mig samt skolarbete påverkar och valpavbrotten(som vi givetvis älskar). Det har gjort att vi inte har alltid hunnit lägga ner så mycket tid som vi vill på det eller fått ta paus i träningen. Detsamma gäller tillfälliga beslut om att vi inte ska träna en viss sport eller att jag inte ska träna Saphir överhuvudtaget till exempel.

Dock har vi nu kommit fram till nya saker vi verkligen vill satsa på och det kommer här:

Saphirs självförtroende har alltid varit svajigt men har blivit bättre med tiden. Ihop med hennes arbete som pedagogisk tjänstehund har hon stärkts och veklingen visat hennes fantastiska förmåga att känna av vad alla individer behöver. Detta beror nog på att hon tar in allas känslor vilket är både är positivt och negativt och är ofta vår gemensamma akilleshäl. Som pedagogisk tjänstehund får hon känna att hon gör nytta och har därav fått ett mycket bättre självförtroende. Att höja självförtroendet är vad vi behöver träna på för att Saphir ska få fram det potential och egna driv hon har i agility. Därför ska vi nu innan parning och valpar samt efter träna enkla och mycket självtänkande inom agility för att hon ska få lyckas. Samt ska hon få andra höjande övningar och om allt stämmer är vi förhoppningsvis startklara nästa vår/sommar??❤️

Lexie, min underbara flicka, är ju numera kastrerad och därför slipper vi alla löp!! När vi båda har kurerat oss ser vi framemot att starta igång med antagligen rally (jag får jobba på mina rally-tävlingsnerver som stör Lexies talang) och lite agility. Eftersom vi har lite i bakfickan av det så kör vi igång med det först, sedan vill vi gärna se vad brukslydnad och kanske viltspår har att ge oss. Lexie är en duktig all-round hund och nu har vi ”all tid i världen” på oss att testa massa grejer. Så nu blir det förhoppningsvis en hel del träning efter att hon är rejält utvilad efter operation. Sedan är det bara ”du och jag” älskling. Och ja Lexie och mamma skall ju också utbilda sig vidare till pedagogik tjänstehund, så det lär ju bli spännande och rogivande för träningsnarkomanen Lexie??❤️

Lycka till alla med era tränings och tävlingsplaner och tack för att ni läste❤️

Kram Alicia Windfeldt

3 svar på ”Uppdatering om våra träningsplaner”

 1. Så fint skrivet Alicia ❤️?
  Du har verkligen en alloround hund i Lexie ? Hur många kan skryta med att deras hund kan så många olika grenar inom hund som du och Lexie ?
  Man behöver inte tävla för att visa att man är bra, det du och Lexie gör i er träning visar hur jäkla duktiga ni är som ett alloround par ?
  Puss och kram ❤️❤️
  Sandra W

  Svara

Lämna en kommentar