VALPKÖPET/valpar från oss

Valpar från oss

Valpar från oss kommer med medium till HÖG energi och stor arbetsvilja. De kommer att få KRÄVA att arbeta mycket och flera dagar i veckan med exempelvis agility, spår, rallylydnad, freestyle och nosework för att bli trevliga familjemedlemmar. De säljs med andra ord inte som rena sällskapshundar då de inte kommer att kunna leva enbart som det. Det finns shelties som lämpar sig för detta, men inte efter våra linjer. Vi förespråkar en bra och tydlig ”av och på knapp” som betyder att när de arbetar så ska det vara fullt ös, men de dagar de har vila så ska de kunna slappna av. För vissa hundar kan och vill ha vila några dagar medan andra hundar behöver arbeta fler dagar i veckan för att må bra. De flesta av våra valpar från oss samt våra stamtikar kräver alltifrån 3-5 pass i veckan med mindre till större aktivitet som kräver energi. Det kan vara längre rallylydnads pass till spår och mindre som sysselsättningar som kong eller små sök i trädgården.Vi ser gärna att du som köpare har samma intresse som oss av röntgen och mentaltest. Det hjälper din hund för att få så bra förutsättningar i livet(speciellt röntgen) men även oss i vårt avelsarbete med att föra fram mer härliga och friska individer till världen. 

När du köper valp från oss på Windheart’s kennel…………..Så får ni med er ett valppaket som innehåller:

 

 • Mat som valpen har ätit
 • Något som luktar mamma
 • Godis
 • Leksaker
 • Något speciellt för kullen eller som vi ger just då
 • Häfte med information kring valp, rasen och våra hundarVi har ingen kölista till våra valpar, det viktigast för oss är att ”rätt valp får rätt ägare” .

 

 

Vi väljer valp till alla valpköpare med hjälp av vad valpens förutsättningar är och valpköparens önskemål. Dessutom får valpen vara med att välja sin människa, det är av den största vikt att det känns rätt för alla parter. Det är för att det ska bli så bra som möjligt för alla under hela hundens liv.Vi förbehåller oss rätten att välja våra valpköpare och säljer ej valp via mail eller mobilDet vi förväntar oss av dig som valpköpare är att du…

* Försäkrat valpen den dagen den lämnar oss

* Röntgar HD/ED

* Gör BPH eller mentaltest

* Berättar ärligt hur er hund är mentalt

* Kontaktar oss om sjukdomar uppstår ex. mag-och tarmproblem, allergi eller epilepsi

* Givetvis håller kontakten och vågar fråga allt ni önskar få svar på så hjälper vi er rätt
Valpen levereras tidigast vid 8 veckors ålder, vid leverans är den

 • Registrerade i Svenska kennelklubben med stamtavla
 • Veterinärbesiktigade ( ej äldre än 7 dagar)
 • Ögonlysta
 • Vaccinerade
 • Id märkta med chip
 • Avmaskade
 • Dolda fel försäkrade i 3 årVi följer SKKs rekommendationer.

 

 

 De första 8 veckorna

De 8 veckor valparna bor hos oss får de uppleva allt mellan himmel och jord som den kommer att få göra i ett hem som dammsugare, diskmaskin, tv, musik och andra höga/annorlunda ljud. Dessutom jobbar vi aktivt när de har åldern inne med att få igång deras kropp och knopp med matsök, aktiveringsbollar, och spel. Under ungefär de sista 3-2 veckorna(5-8 veckor) börjar vi låta valparna undersöka olika föremål. De får exempelvis leka med olika leksaker med allt från skrammel till prassel och pip, undersöka mjukt/hårt, presenning, balansbollskuddar, bestick på metallbricka, kompostgaller. Det är bara vår fantasi som sätter gränser och allt utvecklas och ändras efter varje kull. Se ett klipp här ifrån hur det kan se ut!Vi lägger ned mycket tid på varje individ för att lära känna dem, deras personlighet och själ. Både för vår egen skull i vårt avelsarbete men främst för att valpen ska utifrån dess behov hitta sin perfekta match och framtida hem. Vi utvärderar dem, upplever hur de beter sig och agerar i olika situationer. Vi tar in dem när börjar närma sig 6-7 veckors ålder in på en ny plats de aldrig varit förut utan sin mamma och syskon. Detta för att verkligen kunna se hur de är. Detta sker under korta stunder och med någon av oss i familjen som de är vana vid med sig. Vi försöker göra detta några gånger utan att det stör dem i deras utveckling eller tid ifrån sin familj som har en ovärderlig vikt av deras uppfostran som individ.

 

Deras första veckor bor de i tryggt område längst bort i huset med sin mamma och oss. De får ganska snabbt in små gosiga kuddar och gosedjur när de börjar närma sig 2 veckor. Allt sker successivt och i deras takt när de börjar bli redo för att flytta ut där livet är igång. Där för mamman bestämma vem och vilka som får vara delaktiga i valparna när och hur.  Oftast har valparna varit mellan 3-3,5 vecka när de flyttat ut. De första dagarna när de börjar vänja sig med mer liv är vi lite lugnare men är inte försiktiga med allt som låter i hemmet. Det händer att vi glömmer bort oss och ganska snabbt drar livet igång med musik och dammsugning, men vi brukar vänta någon dag innan vi höjer nivån.

 

Det här var lite om hur det kan se ut hos oss under valparnas första 8 veckor.  Allt kan ändras mellan kullarna då livet genom åren ändras. Exempelvis har de första 5 kullarna har levt med katt medan våra framtida kullar inte kommer ha det privilegiet, möjligtvis kommer de kanske få besök av en hundvan katt.Vill ni fråga om något eller intresserad av valp från oss?

Hör gärna av er genom att skicka ett mejl till:

windheartskennel@hotmail.com

 

Vid intresseanmälan skriv 

Namn, ort, familjesituation

Tidigare hunderfarenhet

Planer och ambitioner med valpen

Intresse för HD/ED röntgen samt mentaltester(BPH eller MH)

Varför du valt att kontakta oss på Windheart’s kennelC1321C20-BA05-4C86-8AD3-1518E6FD4768

 

För att läsa mer om hur vi tänker kring vår avel klicka här!