Zen har ordet

För två veckor sedan lämnade jag min flock för ett nytt äventyr, jag kan erkänna att jag inte var så imponerad till en början. Jag var låg och ledsen, mitt första löp och hela min familj som jag kände till lämnade mig, ja förutom mamma såklart som kom på hela idéen med att flytta för att studera…

Mitt i min nedstämdhet och värmebölja som härjade så började jag smått inse hur intressant detta ställe var. Det luktade så annorlunda, dessutom fanns det en helt fantastisk skog med alla dess möjliga dofter som inte luktar som hemma. Det påminner lite som ett gammalt hem jag hade på vårt tidigare äventyr. Men här har jag inte varit förr. Vi har gått här flera gånger, på morgon, på förmiddag och kväll, i olika ljus och olika dofter som sprider sig och fångar mitt intresse vart jag än vänder.

Hör och häppna det finns också några blåaktiga saker i buskarna i denna skog. Jag var inte säker på dem först men när mamma visade att man kunde plocka dem tänkte jag efter en stunds vilopaus att det kanske är något jag kan göra med… Sagt och gjort jag tog ett smakprov, och ett till och ett till nu är jag helt lyyyyyrisk så fort vi kommer i närheten av skogen för då måste jag äta dessa delikata bär! Det är ett helt hav av dessa magiska bären. Överallt möts jag av dem och de är så goda att jag inte kan sluta äta och plocka.

I området i närheten av vårt hem så finns massa grönområden att undersöka. Det luktar sååååå gott här och finnas alltid något att smaka på. Om ni inte visste det sedan innan så går min nos till 99 % konstant ner i backen. Jag älskar att dofta och känna dessa magiska krafter som marken besitter. Den tar mig alltid rätt om än i cirklar som matte påstår när hon blir lite irriterad. Men hon förstår inte hur fantastsikt det här stället är.

I omgivningen finns också fullt av barn i alla storlekar, det finns vad mamma säger i alla fall, 3 förskolor här och en grundskola. Jag spanar på dem när det har hänt något roligt, för de senaste veckorna när det vara varit jag och mamma så har vi varit ute mycket på grönområden och bara varit här på samma plats i flera timmar. Jag älskar att strosa runt på samma ställe eller bara ligga och sova i skuggan. Det har varit en lagom aktivetet i denna värme som varit på ett nytt ställe. Dessutom har jag NÄSTAN alltid fått något gott att tugga eller smaska på när vi suttit här, ett gott ben, blodglas eller kong med djupfryst mat i.

Nu efter 2 veckor kan jag säga att det imponerar på mig mer och mer detta ställe, jag är trygg i mitt hem, i min omgivning utomhus. Det enda jag tycker är tråkigt är att mamma börjar försvinna för att gå i skolan… Tråkigt för förr i tiden fick ju jag följa med i skolan, det positiva är att jag inte behöver träna en himla massa utan kan chilla hemma och sedan när hon kommer hem så är det mer än dags för bus och äventyr, jag kan nog även bjuda på ett tricks eller två för livet här på detta nya ställe växer för varje tass jag lyfter på. Vi hörs lite längre fram nu har jag sovit ett tag och börjar känna att det är dags för middag om denna människa fattar vinken men först måste vi nog gå ut, suck, jag lägger mig ner ett tag till, jag vill ju vara ute när vi väl är ute men att ta sig ut när soffan är så skön. Attans också. Vi tar det Zen.

Lämna en kommentar