Årsresumér

2017

Årsresumé 2017
Vilket år det har varit. Det känns som att alla planer angående valpar och träning har inte blivit av. Det har blivit något helt annat. Om vi inte visste det innan så har vi blivit varse om det under detta året. Men även om mycket har gått i baklås så har mycket positivt och annat skett istället här i Windheart’s familjen.

Året började med en operation på Saphir som slutade bra med en godartad knuta.

Lexie blev under de första månaderna otroligt sjuk med kronisk mag- och tarminflammation. Så alla förhoppningar och planer spolades bort och allt vi har satsat på och kämpat för är en så ”frisk” hund som möjligt. All träning har skett efter ”dagens” förutsättningar och på mys nivå. Vilket också har passat Alicia perfekt som har tvingats lära sig vad som är det viktigaste med hundträning; Att ha roligt!

Till de lite mer positiva och roliga grejerna:
Saphir och Smilla gick på kurs i nosework och hittade en ny rolig träningsform.

Vi hade förhoppningen på att första barnbarnen skulle födas, och så blev de dock inte på vår kennel utan de föddes hos Viebke’s kennel efter Vilda. Fantastiskt roligt att följa!

Sandra och flickorna har börjat på nytt jobb. Smilla har främst börjat jobba och verkligen trivs med de nya barnen. Som det ser ut nu så ska Saphir börja jobba igen när skolan startar. Förhoppningsvis kommer de att fortsätta utvecklas som individer men också de barn de förgyller med sitt arbete.

Så oavsett om en del negativa saker har påverkat oss så har vi vänt det och sett nya möjligheter. Vi har alla utvecklas tillsammans med våra hundar och skapat starkare band.

Sist men inte minst så är väl det minst inplanerade ändå vårt nytillskott Zelda ❤️ inte fanns det en speciell tanke på en pudel till i början av året, men så lyckat det har blivit. En träningskompis utan dess like. Sandra har att göra med denna pingla, men de flesta vet nog att hon gillar utmaningar och hundar med attityd 😜

Sandra har även gått en hel del utbildningar:
Dogparkourinstruktör
Balansbollsinstruktör steg 1 och 2
Påbörjat allmännlydnadsinstruktör

Med ett steg i taget så hoppas vi innerligt att mycket kan och kommer att ske på den fronten.

Inför 2018 hoppas vi att, även om allt blir som det är menat, att vi får fortsätta utvecklas med er alla och med våra hundar.

Sandras förhoppning på nästa år är att bli klar allmänlydndsinstruktör och att få använda all denna nya kunskap till att hjälpa barn/ungdomar och framförallt människor med speciella gåvor till att ha roligt tillsammans med sina hundar när de tränar.
Ser även fram emot att arbeta på fler skolor med hundar och elever med speciella gåvor, så att fler elever kan se att skolan är en bra plats att vara på trots allt 💖

Alicias förhoppning är att kunna fortsätta att bara ha roligt och få spendera tid med Lexie. Utveckla bandet och bara ”träna” som ett verktyg för att göra allt det. Nya äventyr väntar, speciellt om vi flyttar för att studera på annan ort.
Avslutningsvis vill vi tacka för ett år av upp och ner, och tack för att vi fått följa alla valpköpare. Att få vara med på er och er fyrfotade väns resa är en stor ära och vi är ärade att få påbörja den resan till er under deras första veckor. Så ett stort tack till er och vi hoppas på fler tillfällen att få följa er under nästa år, både i verkligheten och via sociala medier.

Gott nytt år allihop som följt oss under året och lycka till med alla era planer och förhoppningar 🎉

Kram Windheart’s kennel
ACF1C333-9507-4E0B-B421-921AC5319FB0

De 9 mest gillade bilderna under 2017

 

 

2016

Året har gått så fort och ändå har vi hunnit med så mycket. Lexie hade först valpar våren 2016, sedan fick hon pyo och blev kastrerad. Lexie och jag, Alicia, hann börja träna agility innan vi insåg att det inte fungerar. Vi bestämde oss för att lägga mer spår och vi gick även en lydnadskurs i höstas.

Saphir och jag startade ”rätt” agility träning och fick en rejäl push i rätt riktning innan hon fick valpar hösten 2016.

När det gäller träning, ska jag, Alicia och Saphir kicka igång agility träningen och fortsätta där vi lämnade i augusti. Med Lexie ska rutin skaffas med att lägga spår en gång i veckan och fortsätta löpträningen som vi har påbörjat.

Jag, Sandra, ska gå nosework kurs med främst Smilla och Saphir, kanske lite Lexie. Tanken är att även starta Saphir i rallyträning och ev någon/ några tävlingar. Och får jag som jag vill så drar jag med mig Lexie och Alicia också på några tävlingar (om hon kan övervinna sina rally tävlingsnerver).

Samtidigt har sheltisarna blivit diplomerade pedagogiska tjänstehundar och Smilla besökshund. De arbetar på Högastensskolan, Helsingborg, 2 dagar i veckan med mig, Sandra, och eleverna.
Vi har haft kennelträff, träffat nya valpköpare och fått följa alla ”valpars” utvecklingar i träning och vardag under året.

Vi är extremt taggade inför vad 2017 kan ge oss här på kenneln. Ännu fler nöjda valpköpare, förhoppningsvis, och samtidigt om allt går som det ska kommer vår första barnbarns kull födas, vilket är extremt häftigt.

Vem vet vad som mer kommer hända… det känns som att det kommer bli ett spännande är i alla fall och vi hoppas på att får kunna följa alla inblandade i många år framöver.

Gott nytt år önskar vi på Windheart’s kennel
Kram Sandra & Alicia