Valpköpet

När du köper valp från oss på Windheart’s kennel…………..

Så får ni med er ett valppaket som innehåller: mat som valpen har ätit, något som luktar mamma, godis, leksaker, häfte med information mm och givetvis får ni er fina lilla valp med er hem .

Vi har ingen kölista till våra valpar, det viktigast för oss är att ”rätt valp får rätt ägare” .

Vi väljer valp till alla valpköpare med hjälp av vad valpens förutsättningar är och valpköparens önskemål. Det är för att det ska bli så bra som möjligt för alla.

 

Vi förbehåller oss rätten att välja våra valpköpare och säljer ej valp via mail eller mobil

 

 

 

Valpen levereras tidigast vid 8 veckors ålder, vid leverans är den

  • Registrerade i Svenska kennelklubben med stamtavla
  • Veterinärbesiktigade ( ej äldre än 7 dagar)
  • Ögonlysta
  • Vaccinerade
  • Id märkta med chip
  • Avmaskade
  • Dolda fel försäkrade i 3 år

 

Vi följer SKKs rekommendationer.

 

 

 

 

Valpar från oss

Valpar från oss kommer med medium till HÖG energi och stor arbetsvilja om vi får det vi strävar efter i vår avel. Så hundar från oss kommer att KRÄVA att arbeta mycket med tex agility, spår, lydnad, freestyle , nosework mm för att bli trevliga familjemedlemmar. De säljs med andra ord inte som rena sällskapshundar. 

Vi försöker avla fram bra ”på och av knapp” dvs när de arbetar så ska det vara fullt ös, men de dagar de har vila så ska de kunna slappna av. Sen är det så att vissa hundar kan vila några dagar medan andra hundar behöver arbeta fler dagar i veckan för att må bra.

Detta ”utsätter” vi våra valpar för under de första 8 veckorna de bor hos oss.
Första tre veckorna bor de med oss inne i sovrummet där det är lugnt och tryggt för tik och valpar. De får även några små gosedjur att mysa med när de har öppnat ögonen och går runt lite.

När de är ca 3 veckor flyttar de ut i köket, men första veckan bor de fortfarande på ett litet område för att de ska känna sig trygga i den nya miljön. När de har flyttat ut så får de träffa våra andra hundar, men mamma tik och vi bestämmer hur närgångna de får vara på valparna.

När de är trygga så släpps de ut i köket där de får leka med många olika leksaker i olika material, balansbräda, balanskudde med piggar på, höra musik, skrammel när vi lagar mat, diskmaskin , tvättmaskin, torktumlare, tunnel som prasslar och rör på sig, komma ut på gräset i kattburen på 25 kvadrat meter(som har nättak för skydd mot rovfåglar) / gräsmattan där vi och våra andra hundar alltid är med för att skydda dem från fåglar, de får även komma in på olika rum själva för att tränas i att bli trygga utan syskon men vi är alltid med, de träffar människor i olika storlekar  och så går vi igenom dem dagligen, kollar munnen, öronen och ”klämmer” igenom hela kroppen och detta gör vi för att de ska bli vana vid att bli visiterade när de kommer till vetrinären för besiktningen. De får sina klor klippta varje vecka, så de blir vana vid det. De får även testa på att söka sin mat både på golvet och jobba fram den genom aktiveringsbollar.

Vill ni fråga om något eller intresserad av valp från oss?

Hör gärna av er genom att skicka ett mejl till:

windheartskennel@hotmail.com

 

C1321C20-BA05-4C86-8AD3-1518E6FD4768