En sommarupdate

Sommaren har fört med sig massa valpmys, kärlek men också sorg. Mycket känslor inblandade på alla sätt och vis. Hundarna njuter av lugn och flockliv varvat med träning och aktivitet.

Bliss som fick ett sår precis när Emrik flyttade är nu läkt och har äntligen fått bada i havet. Vi har åkt iväg på upptäcktsfärd i skogen, tränat bland annat Nosework och agility. Bliss har även kommit igång med mer rally. Hon älskar att vara mamma och saknar sina små samtidigt är det otroligt roligt att få träna igen. Hon ger allt och lite till, efter dessa månadernas mamma roll är det desto mer av den varan om det är möjligt!

I höst kommer både Zen och Bliss gå agilitykurs. Zen i nybörjargruppen och Bliss i fortsättning, både två på Backes Hundhälsa, för Sabina Backe och Frida Sörensen, som har en fantastiskt fin hinderpark i Vallåkra utanför Helsingborg. Vi är taggade och ser framemot det här. En rolig och lärorik höst välkomnas av oss alla.

Det händer även saker för Saffie som återvänder till Högasten skolan som pedagogisk tjänstehund och Hajka som också kommit igång med agilityn igen efter pyo och kastrering förra hösten. Ett och annat spår/viltspår vankas nog även för hela gänget när några av oss funderar på anlagsprov…. Bollvallning blir det nog även för det flesta när Sandra går in mer och mer i sin utbildning till instruktör inom ämnet. Och vem vet om någon anländer på rallytävlingsbanan i höst eller i vår igen? Vi får väl se vad som sker!

Dessutom kommer Zen inför den eventuella aveln(som inte är helt spikad ännu) bli ögonlyst i början av september och vi kollar även på gentest inom snar framtid. Vi håller tummarna för fina resultat. Intressant med gentest eftersom det här är första gången vi gör det. Vi lär så länge vi lever och det är något vi älskar inom aveln när nya aspekter och perspektiv kommer in och rör om i grytan.

Appropå avel och tester så är systrarna Descendants inbokade på bph i vår. Ont om platser under detta året har gjort att det har dröjt för dessa två som inte var helt redo förra hösten. Blir spännande värre när det väl är dags.

Vi fortsätter njuta av sommaren och får se vilka fler äventyr som väntas.

Tack för att ni följer vår resa,

Ha en fantastisk fortsatt fin sensommar

Windheart’s kennel

Zen ser väldigt nöjd och lycklig ut på Agilityplanen
Lyckliga Bliss på äventyr i skogen

Lämna en kommentar