Zens resa

Det är en sådan lättnad att känna igen sin hund igen!

När vi flyttade till Nässjö mitt i Zens första löp blev vi mer eller mindre överfallna av människor som både ville hälsa på henne eller rent ut sagt kastade sig över henne plötsligt. Mycket i hög energi där Zen/vi blev trängda.

Detta skapade ett problem med att möta främlingar där hon skyddade både sig själv och mig från dessa påhopp. Med hjälp av skavallerträningen har det blivit bättre men den stora skillnaden kom rätt nyligen efter att jag förlät mig själv för vad hon blev utsatt för. Även av den insikten att jag själv inte mådde bra rent socialt under den perioden och inte kunde hantera situationen.

Nu under de senaste två månaderna har jag sett min hund igen som hon var från början. Trygg, cool och lugn i alla miljöer och situationer som hon befinner sig i. Vi har mött människor, som plötsligt kommer runt hörn, cyklister upp i rumpan på oss, barn på rollerblades, löpare, ja allt! Zens reaktion? Hon berättar att hon sett dem lugnt och självsäkert, får belöning och sedan kan vi passera fastän det kanske är trångt i lugn och ro, noll reaktion!

Har jag lärt mig något av denna processen?
Ja otroligt mycket! Både med att ge Zen vad hon behöver, mig själv och kunskapen om att Zen alltid skyddar mig till 110 %

Det är häftigt hur mycket vi själva påverkar situationer och det tar jag med mig på ett nytt sätt. Otroligt tacksam för att Zen är sig själv igen, njuter av livet och att vi bor på en plats där folk inte beter sig så längre, så att vi kan känna oss trygga och säkra i oss själva utan att bli påhoppad av folk som inte förstår ordet nej

Lämna en kommentar