Tillbaka igen

Nu så var vi tillbaka igen efter en bugg i systemet. Den senaste tiden är väl ändå det största som hänt att valparna efter Zen och Ferrari har fötts. Allt gick så otroligt bra. Valparna mår fint och växer som de ska, sover och äter mycket. Zen är pigg och fräsch i kroppen. Lite trött emellanåt såklart som de flesta nyblivna mammor är.

Här nedan kan ni läsa om hennes valpning. Följ oss gärna på våra sociala medier om ni är intresserade av att se mer vardagliga ting om valparnas resa hos oss. Deras 1 veckas bilder finns nu uppe på kullens egna sida.

Zens förlossning på dygn 59 💓

Första små signalerna för att det börjar närma sig kom under lördagen så som att valparna började vandra till rätt läge inuti magen, små flämt och bäddade lite mer än vanligt. Vi tror att det dröjer säkert 2 dagar till…

Vi vaknar upp i söndags, hon hade börjat flämta mer. Strax därpå börjar frossan. Vid 14.30 ökar flämtningarna och skakningarna, hon har lite svårt att vila. Hon står lite i karprygg, vi går ut så hon får röra på sig kort.
15.45 grymtar hon till lite lätt när hon vilar, inte mycket flämtningarna längre. Jag kallar in mamma. För även om vi alla tror att det dröjer minst till midnatte så känns det bäst att vi är samlade.
16.02 kommer en lätt vattenavgång, vi inser att hon har förverkar, 16.11 kommer en stor vattenavgång, 16.14 har hon små krystvärkar, knappt 1 minut senare föds Yin, 10 min senare kommer Yang med rumpan först(allt gick bra). Vi är dock fortfarande i chock att förlossningen ens har börjat. Zen är lugn, trygg och har inte varit ett dugg orolig. Det märks knappt när valparna kommer ut.

Det blir lugnt även om hon flämtar än. Vi känner att där är valpar kvar. Det har gått en timme, oron börjar kicka in. Både för att det gick så fort med tvillingarna men också för allt vi varit med om tidigare. Efter knappt 2 krystvärkar kommer Chi 1 timme och 10 min efter föregående valp. En halvtimme senare hälsar vi Heala till världen. Vid detta tillfälle blev Zen och jag själva. Vi hjälptes åt med hinnorna som var helt intakta och jag fick för första gången vara en större del av att välkomna en valp till världen, vilken upplevelse ❤️

Vi är så otroligt tacksamma och fascinerade över vilken naturbegåvning Zen är. Vissa förstföderskor kan bli oroliga av smärtan eller undra vad deras valp är för något när den första kommer ut. Det fanns inte på kartan. Zen födde dessutom fram fler valpar när de andra låg och diade i lugn och ro. Hennes nya roll kom naturligt med enormt mycket trygghet. Vi är även otroligt lyckliga för att hon känns så otroligt fräsch i kropp och själ efteråt

Lämna en kommentar