Hösten på fullfärd

Systrarna Bliss och Hajka på sin 4 års dag

Vi är i full gång med höstens alla teman. Vi har vi båda haft full rulle med egna hundträningar, grundräning, introducera nya grenar/moment och samtidigt haft kurser på Windhearts hundcenter. Bland annat en uppskattad hundmöteskurs.

För mig(Alicia) och mina flickor har det varit fullt fokus på allt som vi tycker är roligt. Med båda har vi lekt mycket nose work som är helt nytt för Heala. Vi har även lagt det första viltspåret vilket Heala blev helttänd på. Personspår var ingenting för henne precis som sin mor så nu spånar vi på mer viltspårs möjligheter i skog och mark. Vi satsar även på vår rallylydnad som vi funnit en förkärlek för. Heala är snabblärd och har oerhört mycket driv och pondus i denna träningen, det ska bli så roligt att se vart det för oss. Samtidigt lär vi in lite tricks och bara har det så kul med allt. Zen har blivit mer inspirerad till träning sedan Heala kom in i bilden, så även hon hänger på mer även om det såklart är i mindre skala. Inom en snar framtid skall vi även prova på att valla får!!! Det här är en dröm som blir sann och vi längtar efter att låta fler av våra hundar få testa.

Snart vankas vår favorit säsong, nämnligen julen! Med det slår också tempot ner på alla aktiviteter, Bliss är redan satt på vintervila vad gäller agility och rallylydnad. Förhoppningsvis väntas ett löp i början av nästa år också för damen. Vi håller tummarna för att det blir smått till våren hos oss efter vår galna arbetsmyra och den tilltänkta charmiga, stilige och stabila hanen vi funnit. Det kommer bli suveräna valpar efter den här tilltänkta kombinationen. Mer om det längre fram….

Vi önskar er en fortsatt fin höst och snart en efterlängtad julmånad ❤️

Zen önskar er en underbar dag!

Lämna en kommentar