Tassavtryck från Windheart’s hundar

(från julkalendern 2020)

Med berättelser från varenda hunds familj (som valp har Alicia skrivit)1

Mysig

Aktiv

Clownig

Kompis

Intelligent

Explosiv

= Mackie

AGHDI AGHDII Windheart’s Absolut Masquerade

Absolut kullen – 2014-03-23

Björn Larsson2

Busig

Uthållig

Rallykalle

Rolig

Intelligent/ivrig

Trofast

Orädd

Är några få ord som på ett bra sätt beskriver en fantastisk hund vid namn BURRITO.

Burrito är en hund med mycket fart och fläkt som älskar att träna agility (och lydnad men agility är det absolut bästa han vet) och vara nära sin matte, samt sina bästa kompisar i hemmet (helst så nära som möjligt).

Förutom att träna agility så älskar han att leka med sina kompisar på hunddagiset, där det helst ska gå så fort som möjligt, samt att kampa med leksak, springa efter boll, långa skogspromenader, aktivitets lekar eller tugga ben. Burrito är för mig (matte:Kaisa Jokikokko) en helt fantastisk familjemedlem och den absolut bästa vännen, finns inte tillräckligt med ord i världen för att beskriva denna otroliga killen.

Windheart’s Burning Love ”Burrito”

Elvis-kullen (2019-03-22)

Kaisa Jokikokko3

”Den 25/7-20 , på matte och husses 22:a bröllopsdag , gjorde Frazze och husse godkänt anlagsspår. Så stolta över våra lilla hund ”Att träna för K9 biathlon och caincross är något som Frazze och Husse Martin älskar att göra. Pga rådande läge har de tyvärr inte kunnat tävla något.

Frazze vår lilla krigare. Mattes hjärta svämmar över av stolthet när vi tog sista gdk i Avancerad klass OCH vann klassen. Världens bästa sheltie med största krigarhjärtat. Sen kom tyvärr Corona så vi har inte fått testa Mästarklass än men det kommer.

RLDN RLDF RLDA LDS Windheart’s Fresno of Cali

Cali kullen 2016-09-30

Ann och Martin Loorents


4

Harvey (som valp)

Valpen med den största kämparglöden. Han föddes sist i katastrof förlossningen, minst, gick inte upp i vikt, vi kämpade på dag som natt men till slut fick det bära eller brista. Med sin enorma kämparanda och vilja överlevde han. Även om han var liten, mindre än de andra, vägde han upp det med sin attityd, starka grabben som kunde själv, bestämde i den stora valpskaran med sin trygga coola pondus. Det är så vi minnas hans valptid.

RLDN Windheart’s B’charmed Love Of Coop

B’charmed kullen (2016-03-05)

AW


5

H armonisk

A llart

J ordnära

K ärleksfull

A ktiv

Hajka är en pigg och glad tjej med en stor personlighet. Hajka älskar att träna, men lika mycket som hon älskar att vara aktiv, lika mycket älskar hon att mysa. Hajka är en stor glädjespridare, och möter en alltid med ett glatt humör. Hajka är alltid glad och positiv i all träning.

Hajka är en tjej som är extremt familjekär och följer gärna med en vart man än går. Hajka möter en alltid med glatt humör och sprider en härlig energi. Hajka är en tjej som är bra på att läsa av våra energier, och är där med alltid en hjälpande hand när det behövs. Hajka är även en hund som lätt tar åt sig andras energier, men gör alltid sitt bästa för att lösa ut dom.

Hajka ger alltid allt eller inget och är det träning är det alltid fullt fokus. Hajka är en tjej med mycket energi och stress i kroppen, men trots det är hon en harmonisk hund och fantastiska på alla sett och vis.

Hajka är en tjej som älskar havet och att bada, men det bästa är att hoppa i vågorna och fånga vatten dropparna. Hajka är en tjej som älskar att jaga vatten och bada/ simma i poolen. Hon älskar såklart också att hajka.

Hajka är åksjuk och det är nog det ända negativa med henne, annars är hon en A hund enligt mig.

Hajkas favoriter

Mat – sund hundmat

Godis – brits kyckling och torsk stripes eller fasters godis

Plats – skogen och havet

Frukt o grönt – äpple o morot

Leksak – herr kanin eller tränings kampen på sommaren vatten fontän Träning – allround hund, men är bäst i rally, spår och klicker.

Ben – äter ben endast borta, så alla andras förutom mina egna.

Windheart’s Space Between

Descendants kullen (2018-10-23)

Moa Lantz6

Vilda. Vem är hon?

Namnet hon fått passar alldeles utmärkt. Hon är sällan stilla, i alla fall inte när det vankas aktiviteter. Allt är hon med på. En kärleksfull, vacker, bestämd och fyller mitt liv med energi och glädje.

Två kullar med vackra valpar har hon fått och jag är tacksam över varje dag vi har ihop!

AGHDI Windheart’s Absolut Bling Bling

Absolut kullen 2014-03-23

Anna Viebke7

Ninya (som valp)

Hon var den kaxiga tjejen med den stora attityden. Det vi minns främst med henne är hennes finurliga utbrytar förmågor för att ta sig ut i den stora världen. Givetvis med hennes dåtida partner in crime, Iso, men det var vanligtvis Ninya som initierade försöken som de alltid lyckades med

RLDN Windheart’s B’charmed Freeze Piper

B’charmed kullen (2016-03-05)

AW


8

Zelda

100% i all träning Busig, retsticka, lyhörd, snabb som vinden, smidig, mysig, kelig,Bästa som fanns var uppletande.

Saknar dig älskade Zelda

Miralbas Astrid

2017-06-16 – 2020-03-19

Sandra Windfeldt9

Fantastisk

Energisk

Racer

Renhjärtad

Artig

Raket

Intelligent

Ferrari

AGHD1 AGHD2 Silvery Blu Ferrari

Isabell Viebke10

Bliss

100% arbete

100% Simma i havet

100% kelig och mysig

100% Lyhörd

100% Flockledare


B Bossen

L Läraktig

I Intensiv

S Sälen

S Snabb

Windheart’s If Only

Descendants kullen (2018-10-23)

Sandra Windfeldt11

Khaleesi er en fantastisk hund og alle som møter henne er helt enig med meg. Hun er sosial, tålmodig, snill, lærevillig, lærer fort og ikke minst utrolig pen. De siste månedene har Khaleesi fått seg en bror på sine senior dager, og synes både godt og vondt om det. Hun mener han er litt voldsom av og til, der hun må dempe han litt for at han skal roe seg. Og så har hun innsett at han er mye mye raskere enn henne

Og da må hun bjeffe mye! Veldig flink med både barn og voksne mennesker. Hun er en veldig smart hund, og leser mennesker godt til tross for at de fleste mennesker er dårlig på kroppsspråk. Så tror jeg at Khaleesi er unik på å fange opp energier rundt seg. Akkurat som meg, og det er veldig deilig med en så tilpasningsdyktig og fantastisk hund på alle måter som Khaleesi

Windheart’s Absolut Disco Tune

Absolut kullen 2014-03-23

Cathrine Marie Daviknes


12

Phoebe är den absolut bästa träningskompisen man kan tänka sig, hon har ändlöst med energi och vill verkligen göra rätt. Agility är det roligaste Phoebe vet och hon har snabbt blivit väldigt duktig, tillsammans har vi fått vara med om många äventyr tack vare detta. Matte är bäst, alla andra människor (och hundar) är totalt ointressanta och Phoebe blir lätt kränkt om någon utomstående försöker klappa henne. Phoebe är en riktig finsmakare, pizza, pasta och pommes spottar hon ut, men sushi och riktigt smakrika, lagrade ostar tackar hon inte nej till.

Jag är så glad över att Phoebe kom just till mig, hon är allt jag kunnat drömma om och lite till

SEAGCH SE AG(HOPP)CH AGHDI Windheart’s B’charmed Kick Ass Phee

B’charmed kullen (2016-03-05)

Nadine Lindholm13

Trogen

Intensiv

Matglad

Mattedinken

Intresserad

Elegant

Timmie

Windheart’s B’charmed Black As Cole

B’charmed kullen (2016-03-05)

Solveig Gunnarsson14

Vilja, min Vilja. Hon har lika mycket kärlek som energi. Hon fyller mitt liv med galna upptåg och gosigt mys. En underbar mamma är hon, fostrande, hård men rättvis.

AGHDI Windheart’s Absolut Illusion

Absolut kullen 2014-03-23

Sabina Cadier15

Deena/Alice (som valp)

Alltid först med allt, den som tog kommandot i kullen. Först fram på alla upptåg. En väldigt stark tjej mentalt. Trygg i sig själv och en massa bus bakom varje öra. Så minns vi hennes tid hos oss.

Windheart’s Pasadena of Cali

Cali kullen 2016-09-30

AW16

Allra vackrast

Talangfull

Lycklig

Amazing

Znabbast

Atlaz är en fantastiskt hund som älskar allt som han och hans matte tar sig för. Ska bli mycket spännande att få följa deras resa tillsammans. Och trots hans unga ålder så tar han hand om alla runt om på bästa sätt. Den grekiska guden Atlas var han som ”bar himlen på sina axlar”. Så det namnet passar honom alldeles utmärkt.

Windheart’s All Shook Up

Elvis-kullen (2019-03-22)

Johanna Kronholm(matte Jonna)17

”Isogrisen, den perfekta blandningen av soffpotatis och räcerbil. Han är genomgo, tröstar alltid när man är ledsen, tar vad han vill ha och Kräver god när han vill ha det. Bara att vika sig och klappa på. Han är min tvillingsjäl”

Windheart’s B’charmed Angel Leo

B’charmed kullen (2016-03-05)

Sandra Molinder18

L ivsglöd

E lskvärd

X tra

I vrig

E xceptionell

Som en karismatisk nordanvind svepte denna själ genom våra liv. En energisk tjej som älskade allt och alla. Med en enorm arbetsvilja och framåtanda tog hon sig igenom livet med en känsla av att alltid vara på språng. Lexie älskade att leva, det fanns inget viktigare än att leva livet till det fullaste varenda sekund. Det ihop med att vara sig själv i alla väder är två viktiga saker Lexie lärde mig under våra fantastiska 6 år ihop. Älskar dig för alltid

Sheltiebeautys Estelle

2012-03-30 – 2018-06-18

Alicia Windfeldt19

Prinsessan

Aktiv

Intelligent

Gosig

Energisk

Paige

AGHD1 AGHD2 RLDN RLDF Windheart’s B’Charmed Orb Out Paige

B’charmed kullen 2016-03-05

Isabell Viebke


20

Smilla

Drottningen av alla hundar

Envis, busig, mysig, egensinnig, tränade när hon själv ville, älskade att arbeta med elever, simma i havet? Nej tack, jag sprang i vågorna och lekte med bollen i tången. Helt enkelt en hund på miljonen

För alltid saknad vår älskade Drottning

RLDN Tråssebergs Graceful Gloria

2007-06-03 – 2019-10-29

Sandra Windfeldt21

Sigge (som valp)

Den mysiga killen i kullen som alltid tycktes ha ett leende på läpparna. Han var framåt utan att vara bufflig och cool lugn i alla väder. En trygg klippa som gärna hakade på allt bus.

Windheart’s Sacramento of Cali

Cali kullen (2016-09-30)

AW22

Z nabb

E nvis

N yfiken

= Z E N

Zen, Du är en kraft att räkna med. Du vet vem du är i alla lägen. Skogen är ditt andra hem. Där är du fri att vara. På promenaderna älskar du att bjuda upp till dans med trix och positioner. Viltspår har blivit en annan favorit. Med mycket energi och lust tar du dig an världen. Likaväl som du kan stanna till och sitta titta på allt med största lugn. Du är blixten och marken. Kraftfulla hoppet upp i ansiktet som krossar glas och tysta filosofen i backen. Livet med dig är en närvarande fest. Lek och bus med kompisar är livets goda. Du är alltid i centrum av allt. Med en pinne eller kotte i munnen och en stark vilja som kan flytta berg. Du är en gåva, Zen.

Favorit gott: Tjurmuskel

Favorit grönt: blåbär

Favorit leksak: allt som går att kampa med eller bära på

Favorit plats: skogen

Favorit trix: buga/gå mellan benen

Windheart’s It’s Now Or Never

Elvis-kullen (2019-03-22)

Alicia Windfeldt23

Sten (som valp)

Den förstfödda i hela kenneln och enda som ylat som valp. Med sin charmiga och trygga personlighet fångade han allas hjärtan. Han var den lugna men bestämda som alla lyssnade på. Den lugna hamnen i stormen som alla i kullen sökte trygghet och värme hos. Fina Steneman.

Windheart’s Absolut Denim Rock

Absolut kullen (2014-03-23)

AW24

Saffie

Jobba med elever är bra men bäst att få jobba med nosen. Busig, clownig, hoppar högt stillastående, lyssnar när hon vill på äldre dagar. Julen och födelsedagar är hennes högtider. Med tomtedräkten på är hon den snyggaste bruden i världen.

S Super hund

A Alltid glad

F Frisk fläkt i livet

F Fisk i vattnet

I Ironisk

E En clown

Sheltiebeautys Peach

2012-06-02

Sandra Windfeldt